RTV Stichtse Vecht

Bestemmingsplan De Werf Loenen aan de Vecht in procedure

Het college van B&W brengt het bestemmingsplan voor De Werf in procedure. Het ontwerpbestemmingsplan geeft ruimte om het bedrijventerrein uit te breiden voor lokale bedrijven en nieuwe bedrijvigheid van buitenaf. Het plan is in nauw overleg met een klankbordgroep, bestaande uit bewoners en ondernemers van De Werf, tot stand gekomen, wat geleid heeft tot diverse aanpassingen.

Uitbreiding van De Werf kan ruimte bieden aan bestaande bedrijven uit de kernen van Stichtse Vecht. Hiermee worden de betreffende kernen ontlast. Op de locaties die vrijkomen, ontstaat vervolgens ruimte voor nieuwe passende functies, bijvoorbeeld wonen. Verder kan De Werf een vestigingsplaats bieden aan nieuwe bedrijvigheid van buiten Stichtse Vecht, wat bijdraagt aan de lokale economie en werkgelegenheid.

Aanpassingen op basis van inbreng klankbordgroep

Vanaf 2012 is de uitbreiding van het bedrijventerrein verder onderzocht en hebben verschillende overleggen met de klankbordgroep plaatsgevonden. Daarbij zijn zaken als milieucategorieën, parkeren, de verkeersontsluiting en landschappelijke inpassing aan bod gekomen. Ook zijn wethouder Ruimtelijke Ordening Franko Živković-Laurenta en raadsleden in gesprek geweest met bewoners en ondernemers tijdens een werkbezoek. Wethouder Franko Živković-Laurenta: “De inbreng van de klankbordgroep heeft geleid tot een groot aantal aanpassingen in het nu voorliggende plan. Zo is de maximale milieubelasting voor zowel het huidige terrein als de uitbreiding teruggebracht naar een voor de omgeving acceptabel niveau, zullen vijftien extra parkeerplaatsen gerealiseerd worden en zal de bestaande ‘groenstrook’ tussen De Werf en het Amsterdam-Rijnkanaal grotendeels doorgetrokken worden. Het college ziet dit plan dan ook als een goede compromis tussen de wensen van de bewoners en ondernemers en de wensen van de ontwikkelaar.”

Bestemmingsplan ter inzage

In eerste instantie worden de provincie Utrecht, Rijkswaterstaat en Waternet in de gelegenheid gesteld om het plan te toetsen aan hun beleid. Nadat deze partijen hun reacties hebben ingediend, zullen deze worden verwerkt in het plan, waarna het gedurende zes weken ter inzage gelegd wordt. Het plan zal dan begin 2016 digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl en fysiek op de gemeentekantoren in Maarssen en Loenen aan de Vecht ter inzage worden gelegd. Daarbij kan  iedereen een zienswijze indienen. Na inventarisatie en (concept)beantwoording van deze zienswijzen zal het plan ter vaststelling voorgelegd worden aan de gemeenteraad. Houd ook de gemeentepagina in de gaten voor nadere berichtgeving.