RTV Stichtse Vecht

PAUW doet schoonmaak gemeentelijke gebouwen

De medewerkers van PAUW Bedrijven gaan voor de duur van twee jaar de schoonmaakdiensten leveren voor zes gebouwen van de gemeente. PAUW biedt werk en ondersteuning aan mensen die niet op eigen kracht een baan kunnen vinden. Op deze manier draagt het college van B&W bij aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Het afgelopen jaar hebben al circa tien PAUW-medewerkers in het Maarssense gemeentekantoor en Goudestein gewerkt. Zij houden zo’n 250 werkplekken schoon, maar ook alle andere schoonmaakwerkzaamheden, zoals het schoonhouden van de toiletgroepen, de publieksruimte en glasbewassing valt onder het takenpakket. De komende twee jaar worden deze diensten uitgebreid naar locaties als Boom & Bosch, Sporthal Stinzenhal en zwembad ’t Kikkerfort in Breukelen en de Sporthal Kockengen.

Wethouder Sociale Zaken Vital van der Horst: “Ik vind het belangrijk, dat de gemeente passend werk aan PAUW Bedrijven aanbiedt als daar de gelegenheid voor is. Op deze manier dragen wij eraan bij dat ook deze inwoners kunnen werken in een reguliere werkomgeving.”

Els Uijting, algemeen directeur PAUW Bedrijven: “Deze schoonmaakopdracht bij gemeente Stichtse Vecht biedt dagelijks werk aan zo’n 20 medewerkers van PAUW. Het biedt hen weer een stap verder op weg naar werk binnen het reguliere bedrijfsleven. Een win-win situatie dus.”