Regionieuws: Ipad ondersteuning voor de 60 plus trofeewinnaar Kern met Pit in Utrecht

dinsdag 26 januari 2016 17.47 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 26 januari 2016 16.48 uur | auteur: Robbert Oelp

Het burgerinitiatief “Ipad ondersteuning voor de 60 plus” uit Cabauw heeft de provinciale trofee van Kern met Pit editie 2015 gewonnen. In de pastorie is elke woensdagmiddag een “inloop” bijeenkomst voor iedereen met problemen, vragen of ambities om nog meer met een tablet te doen. Zaterdag 23 januari jl. vond in het Landgoed Oostbroek in De Bilt de prijsuitreiking van Kern met Pit plaats. In Kern met Pit, de jaarlijkse leefbaarheidswedstrijd, daagt Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) bewonersgroepen uit hun idee binnen een jaar te realiseren. In Utrecht hebben in totaal 8 projecten hun doel bereikt en ontvingen op 23 januari het predicaat Kern met Pit. Ipad ondersteuning voor de 60 plus sprong eruit en ontving de trofee. Op www.kernmetpit.nl zijn alle winnaars te bekijken.

Op zaterdag 19 maart  komen alle provinciale winnaars naar de Landelijke Kern met Pit bijeenkomst. Op die dag zal KNHM voorzitster Annemarie Jorritsma de Gouden Pit uitreiken aan het beste Kern met Pit project 2015.

Deelnemers editie 2016
Op de feestelijke dag zijn ook de deelnemende projecten voor Kern met Pit editie 2016 geselecteerd. Niet iedereen wordt toegelaten tot de wedstrijd; KNHM selecteert elk jaar per provincie de beste projecten. Deelnemende bewonersgroepen krijgen een adviseur aangewezen en hebben gedurende het uitvoeringsjaar toegang tot het netwerk en de kennis van KNHM. Daarmee geven we een extra impuls aan de projecten. Op www.kernmetpit.nl is een overzicht te vinden van de aan editie 2016 deelnemende projecten.

Wat is Kern met Pit
KNHM organiseert sinds 1978 de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit. Uitgangspunt van Kern met Pit is dat bewoners zelf het beste weten hoe zij hun woonomgeving kunnen verbeteren. De wedstrijd daagt hen uit zelf initiatieven te ontwikkelen en niet te wachten tot de overheid iets doet. Sinds de start van de wedstrijd zijn tienduizenden mensen actief geweest met het inrichten van een speelterrein, het opknappen van een dorpshuis, het uitzetten van een natuurpad, het opzetten van een wijkkrant, het organiseren van een evenement en nog veel meer.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES