Retraitecentrum De Spil verhuist naar Maarssen

vrijdag 27 december 2013 08.00 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 27 december 2013 07.18 uur | auteur: Bestuur Retraitecentrum De Spil

Retraitecentrum De Spil zal met ingang van januari 2014 verhuizen naar het landgoed Doornburgh van de Emmauspriorij aan de Diependaalsedijk 17 te Maarssen. Het kloosterterrein, dat uit meerdere gebouwen bestaat, wordt bewoond door de zusters kanunnikessen van het Heilige Graf. De Spil zal op het terrein “Het Koetshuis” gaan gebruiken. Dit ruime en vrijstaande huis biedt ruimte aan 14 gasten.

Na ruim 20 jaar aanwezigheid in Giessenburg is De Spil op zoek gegaan naar een nieuw onderkomen dat meer ruimte biedt dan de huidige locatie en welke een meer centrale ligging heeft. We zijn zeer verheugd met deze historierijke lokatie die in het hart van Maarssen ligt. Het Koetshuis staat direct bij de entree van het landgoed en grenst aan een prachtig park van zeven hectare, dat ook toegankelijk is voor de gasten van De Spil. Als bestuur van De Spil zijn we blij met de Emmauspriorij, omdat zij de sfeer uitademt van een rijkdom aan spirituele bronnen van de zusters kanunnikessen van het heilige graf. Deze bronnen gaan via Augustinus terug op het vroege Christendom. Daarnaast ligt het centraal in het land, is het goed bereikbaar voor gasten en heeft het voldoende mogelijkheden voor een veelzijdig bezinningshuis. De Spil positioneert zich tussen herberg en klooster. Deze locatie past daar uitermate goed bij. De Spil is doordeweeks open voor individuele retraites waarbij de maaltijden en drie dagelijkse gebedsmomenten in de kapel het ritme van de dag vormen. In de weekenden worden er themaretaites aangeboden. De verhuizing zal plaats vinden op 3 januari 2014. Vanaf het weekend van 10 januari zijn we open voor gasten. Dit weekend is er een themaretraite over “de vrijgevige God” naar aanleiding van het gelijknamige boek van Tim Keller. Het volledige aanbod van retraites is te vinden op de website van De Spil: www.retraitecentrum.nl.
MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES