RTV Stichtse Vecht

Motie 'vreemd aan de orde van de dag' aangenomen

Door de verkoop van het voormalige gemeentehuis in Loenen aan de Vecht, vervalt automatisch ook de door de jongeren gebruikte jongerenplek nabij Beek & Hoff. De aanwijzing van een nieuwe Jongeren Ontmoetingsplaats aan de weg Hoefijzer en Park Leeuwendijk leidde tot de nodige discussie. Diverse partijen dienden de motie 'vreemd aan de orde van de dag' in om kaders voor een nieuwe Jongeren Ontmoetingsplaats in Loenen aan de Vecht mee te geven. De motie werd met 14 tegen 11 stemmen aangenomen.

De gemeente wil voor jongeren op deze specifieke locatie een Jongeren Ontmoetingsplaats realiseren met op de locatie openbare WiFi. De direct omwonenden staan niet te juichen. Zij vinden dat de beoogde plaats op een te kleine afstand ligt - nauwelijks 15 meter - van hun woningen en tuinen. 

De door de partijen Het Vechtse Verbond, Lokaal Liberaal, Stichtse Vecht Beweegt, VVD, Maarssen 2000 en PvdA ingediende motie behaalde een meederheid. De motie draagt het college op bij aanwijzing van een Jongeren Ontmoetingsplan geen (extra) bankjes te plaatsen in de directe omgeving, een cirkel van minimaal 50 meter vanaf bewoning in acht te nemen waar dan ook in Stichtse Vecht en te streven naar een zo groot mogelijk draagvlak bij direct omwonenden.