Met Vechtstreekmuseum wandelen en naar expositie op Nyenrode

donderdag 04 december 2014 08.41 uur | laatst gewijzigd: donderdag 04 december 2014 07.47 uur | auteur: Robbert Oelp

Nyenrode Business Universiteit en het Vechtstreekmuseum in Maarssen slaan de handen ineen. Samen organiseren de universiteit en het museum wandelingen door de tuin met bezoek aan een foto-expositie in het Albert Heijn-gebouw van de universiteit. Die tentoonstelling bestaat uit werk van de vermaarde Zuid-Afrikaanse fotograaf Pieter Hugo.

Omdat Nyenrode Business Universiteit een optimale, ongestoorde leeromgeving voor haar studenten en gasten wil waarborgen, is het niet mogelijk om het landgoed op ieder moment open te stellen voor alle geïnteresseerde bezoekers van buiten die van de mooie omgeving willen komen genieten. Maar daarop komt nu een uitzondering. De samenwerking tussen Nyenrode en het Vechtstreekmuseum betekent dat het landgoed van de universiteit op meer momenten toegankelijk wordt voor mensen uit de regio.

Pieter Hugo is een vermaarde fotograaf uit Zuid-Afrika. Pieter Hugo heeft een feilloos oog voor maatschappelijke omstandigheden in Afrika en weet die schrijnend in beeld te brengen. Hij won de eerste prijs in de categorie portretten bij de World Press Photo 2005 voor een portret van een man met een hyena. In 2007 ontving Hugo de Standard Bank Young Artist Award een jaar later kreeg hij de Paul Huf Award van KLM. Werk van Pieter Hugo is opgenomen in allerlei toonaangevende musea en collecties in de hele wereld. In Nederland hebben onder meer FOAM Amsterdam, Huis Marseille in Amsterdam en het Gemeentemuseum in Den Haag werk van hem in bezit.

De fototentoonstelling, die is geopend op 20 november, op de 68ste Dies Natalis (verjaardag) van de universiteit, is mede-mogelijk gemaakt door Nyenrode-alumnus Herman Vaanholt. Hij laat werken uit zijn privé-collectie exposeren. Deze tentoonstelling is de eerste in een serie exposities die worden verzorgd door het Art Fund van Nyenrode, een initiatief om samen met alumni en anderen uit de Nyenrode-community verschillende soorten kunst op de universiteit te laten zien.

Het bezoek aan de expositie zal worden vooraf gegaan door een wandeling door de tuin van Nyenrode. Op 14 december aanstaande vindt de eerste wandeling gecombineerd met bezoek aan de expositie plaats. De wandeling en het bezoek aan de foto-expositie worden begeleid door een gids vanuit het Vechtstreekmuseum. Kaarten à € 5,- zijn alleen te koop via de website van het Vechtstreekmuseum: www.vechtstreekmuseum.nl. De wandeling begint op 14 december om 14.00 uur. Tussen de wandeling door de tuin en het bezoek aan de expositie is er een korte pauze met koffie en thee.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES