Jubileumweek 40 jaar De Ak

zondag 01 mei 2016 20.39 uur | laatst gewijzigd: zondag 01 mei 2016 19.43 uur | auteur: Gerrit van den Hul

Op 31 oktober dit jaar bestaat De Ark in Maarssenbroek 40 jaar en dat gaan we vieren met een jubileumweek van 4 t/m 11 september. Op dit moment is de jubileumcommissie hard aan het werk. Er zijn talloze ideeën geopperd en een aantal daarvan worden nu uitgewerkt. Het belooft een mooie jubileumweek te worden, met muziek, zang en dans, maar er is ook plaats voor bezinning en gebed en een tweetal avonden zijn serieuzer van aard.

 Zo zal er een avond zijn over het onderwerp ‘sociale duurzaamheid’ en ook een avond over ‘Christenvervolging’. Want wij kunnen in alle vrijheid en openheid Christen zijn, maar dat is lang niet voor iedereen weggelegd.

Voor de avond over sociale duurzaamheid heeft Burgemeester Witteman van ons Stichtse Vecht, in principe, toegezegd hieraan zijn medewerking te willen verlenen. Dit onderwerp lijkt in eerste instantie wat saai, maar is het zeker niet. Helemaal als het gaat om onze burgemeester te bevragen over zijn specifieke rol en verantwoordelijkheden. Kennisnemen van zijn persoonlijke motivatie en inzet. Over vorm en tijdstip van deze twee avonden zullen wij u nog nader informeren.

Zeker is dat wij in opzet en communicatie uitgaan van een belangstelling uit de gehele Stichtse Vecht. Op zondagmorgen 4 september starten we de jubileumweek. Vanaf maandag is er iedere dag iets te doen in De Ark en u kunt iedere avond binnenlopen in ons Ark-café. Op zaterdagmiddag geeft Mathijs Vlaardingerbroek een kindervoorstelling en ook ’s avonds is het programma speciaal voor de jongere Arkers. We sluiten de week op zondag 11 september af met een feestelijke dienst.

De precieze invulling voor de week hopen we binnenkort bekend te maken, o.a. via onze website www.arkgemeente.nl, maar houdt u in ieder geval de week van 4 t/m 11 september vrij!

Annelies, Corien, Ina, Joke, Karin, Frits, Jerry en Gerrit

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES