RTV Stichtse Vecht

Huurovereenkomst getekend voor schoollocatie ISK in Maarssenbroek

Onlangs heeft de gemeente Stichtse Vecht een huurovereenkomst getekend voor het bestaande leegstaande schoolgebouw op de 2e tot en met de 4e verdieping van Tower Dublin aan het Bisonspoor in Maarssen. Gemeente Stichtse Vecht stelt deze ruimte per 1 september 2016 beschikbaar aan de NUOVO Scholengroep, die daar een Internationale Schakelklas (ISK) verzorgt. De Internationale Schakelklassen zijn er voor alle leerlingen van 12 tot 18 jaar, uit de stad Utrecht of de omliggende gemeenten. De leerlingen van ISK kunnen kinderen met een (tijdelijke) verblijfsstatus zijn of kinderen die altijd in het buitenland hebben gewoond.

Vanwege de toename van het aantal leerplichtige kinderen (12-18 jaar) is er onvoldoende schoolcapaciteit voor het ISK onderwijs. Omdat Stichtse Vecht samen met andere gemeenten van de regio Utrecht,verantwoordelijk is voor het onderwijs aan deze leerlingen heeft het college besloten deze bestaande schoollocatie (voormalig ROC-vestiging) beschikbaar te stellen. Vanwege haar centrale ligging is deze schoollocatie zeer geschikt voor de leerplichtige kinderen uit de regio. Het station Maarssen is goed bereikbaar. Op dit moment wordt uitgegaan van 272 leerlingen, die op de dag les krijgen. Er zullen drie van de vier verdiepingen van het gebouw hiervoor benut worden.

Rondom de ingebruikname in september, organiseert NUOVO samen met de gemeente Stichtse Vecht een inloopmoment voor belangstellenden. Zij worden dan in de gelegenheid gesteld om het gebouw te bekijken en vragen te stellen aan de aanwezige directie van de school, vertegenwoordigers van de gemeente en de wijkagent. Er wordt informatie gegeven over onder andere, wat geregeld is rondom het vervoer, waar de leerlingen gaan sporten, wat de functie is van de school, hoe een ISK werkt, openingsuren etc. 

De lokale partij Lokaal Liberaal sprak zich eerder kritisch uit over de komst. Zie daarvoor het eerder op deze website gepubliceerd artikel: rtvstichtsevecht.nl/artikel/29956632/er-wordt-ons-een-isk-locatie-door-de-strot-geduwd