RTV Stichtse Vecht

Maarssenaar redt rollator uit de Vecht

Als je rollator heel langzaam de Vecht in rolt met in het mandje je handtas met je iPhone, portemonnee en alles wat je dierbaar is, dan is het toch schrikken. Dit overkwam vorige week donderdag een 84 jarige inwoonster uit Maarssen, die liever niet met name genoemd wil worden.

Het was prachtig weer vorige week donderdag en onze Maarssense ging samen met een kennis een eindje wandelen. Beide dames hebben een rollator en ze wandelden naar park Goudestein met de bedoeling om op een bankje aan de Vecht, net buiten het park, van de bootjes te genieten.

De dame met het gele bloesje hielp haar wandelmaatje om zich op het bankje te installeren en vergat haar eigen rollator op de rem te zetten. Tot haar grote schrik zag ze deze rollator heel langzaam de Vecht in rollen, met haar tas in het mandje. Ze stond aan de grond genageld, maar uit het niets kwam daar die behulpzame Maarssense jongeman die haar mandje en haar tas uit het water wist te redden.

Toen de jongeman hoorde dat haar rollator ook in de Vecht lag, aarzelde hij geen moment. Hij trok zijn shirt en bovenbroek uit en dook het water in. De rollator was inmiddels al een eindje afgedreven. Na een paar pogingen kreeg hij hem te pakken en samen met de jongedame en jongeman met wie hij daar langs de Vecht was, wist hij de rollator op het droge te krijgen.

De eigenaresse van de rollator wist niet hoe ze de jongelui moest bedanken voor hun hulp. Haar redders in nood wilden echter van geen dank weten, maar de jongeman die haar blauwe rollator uit de Vecht redde wilde wel met beide dames en hun rollators op de foto.

De blauwe rollator is na zijn bad in de Vecht schoner dan ooit, maar de iPhone is waarschijnlijk niet meer te redden. De 84 jarige Maarssense is al weer van de schrik bekomen en wat haar vooral bij blijft is het positieve gevoel dat ze aan de hulp van de drie jonge Maarssenaren heeft overgehouden. Ze zegt: 'Wij ouderen hebben het wel eens over de jeugd en wat daar allemaal mee mis is, maar dat er ook zulke behulpzame jongeren zijn dát wil ik graag met de mensen delen!'