Koperen geweld van de Brassband en swingende Soul op afsluitende 10e dag Park Podium 2016

zondag 28 augustus 2016 23.06 uur | laatst gewijzigd: maandag 29 augustus 2016 08.25 uur | auteur: Nico Jacobs

De 10e en laatste ParkPodiumdag in Breukelen van dit jaar 2016 werd afgesloten door optredens van de Brassband Breukelen en The Soul Keys. Het was een mix van koperen geweld en swingende soul. Ook dit keer stroomde het publiek weer toe, ondanks het wat winderig weer.

Aan alles komt een eind: op zondag 28 augustus was het tiende en laatste ParkPodium concert van dit jaar, in de alweer 22ste editie van de gratis toegankelijke ParkPodium reeks in Boom en Bosch Breukelen. 

Om 14:00 uur nam de vrijwel voltallige Brassband Breukelen plaats op het veld vóór het podium. Door het koperen geweld hadden de mensen van Brooklyn Audio even een pauze, er was dit keer geen geluidsversterking nodig. Onder leiding van de veelzijdige dirigent Syde van der Ploeg speelde de Brassband spatzuiver diverse nummers uit diverse genres, waaronder klassiekers, popnummers in een speciaal arrangement, bekende nummers van films en series en ook een medley van de bekende nummers uit The Sound of Music, waarbij het publiek werd uitgenodigd tot meezingen.

Na een korte pauze klom de Amsterdamse band The Soul Keys met zangeressen The Soul Jets op het podium voor een zeer swingende afsluiting van de middag (en ParkPodium). Het genre is te omschrijven als "Southern Soul" met nummers van o.m. Otis Redding, Aretha Franklin, Candi Staton en Etta James. Vóór het podium was ruimte gemaakt om te dansen en daar werd grif gebruik van gemaakt.

Zoals gewoonlijk werden na de optredendens de uitslag van de loterij bekendgemaakt met deze keer vier prijzen, aangeboden door sponsoren.

Ronald Borst deed de aankondigingen en gaf een samenvatting over deze ParkPodium editie 2016. Het was niet makkelijk om financieel gezien het Parkpodium rond te maken, maar het is toch weer gelukt.  De dank ging uit naar de sponsoren, de adverteerders en de vele vrijwiligers (ruim 40) die het mogelijk konden maken. Het Prins Bernhard Cultuur Fonds had een belangrijk aandeel. Ook was er dank aan o.m. Brooklyn Audio die het geluid verzorgde en Danny Lucas Bloemenshop (Danny trad ook op als zanger) voor de boeketten voor de artisten. Een dank was voor burgemeester Witteman die ParkPodium 2016 officieel opende en het een warm hart toedraagt. De Rabobank heeft geld ter beschikking gesteld voor al die vrijwilligers die ParkPodium mede mogelijk maakten. Zij worden getrakteerd op een bootreisje met eten en drinken.

Het laatste goede nieuws is dat ParkPodium volgend jaar weer georganiseerd wordt, op de laatste zondag van juni 2017 start ParkPodium weer in Boom en Bosch. En het is natuurlijk weer gratis toegankelijk voor iedereen! Het lijkt voor het publiek een soort winterslaap, maar de organisatie gaat ondertussen weer aan de slag om voor volgend jaar weer een 23ste ParkPodium-reeks met veel afwisseling te neer te zetten.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES