RTV Stichtse Vecht

Yvon Jaspers opent Lifestyle Loenen op feestelijke wijze

Heerlijk in het zonnetje zagen enkele honderden inwoners van Loenen aan de Vecht hoe dorpsgenote Yvon Jaspers en wethouder Vital van der Horst de opening van Lifestyle Loenen verzorgden. De kinderen van balletschool Olga van Koningsbrugge vermaakten de toeschouwers met dans en ballet, terwijl de fitness- en yoga-trainers geïnteresseerden begeleidden in hun eerste kennismaking met de activiteiten in het prachtig verbouwde gebouw.

De wethouder benadrukte nog maar eens het belang van een gezonde samenleving en was opgetogen over de bestemming van het voormalige dorpshuis ‘De Boomgaard’. “Met het overtallig raken van diverse gemeentegebouwen is het geweldig om te zien dat er in Loenen aan de Vecht door goed ondernemerschap juist activiteiten voor jong en oud zijn bijgekomen”.

In haar dankwoord bevestigde de nieuwe eigenaar en (medical) lifestyle coach Sanne Bernhart het belang van sporten en bewegen in een gezond leven en dat deze behoefte met het ouder worden alleen maar toeneemt. Ze zegde toe speciale aandacht te hebben voor achtergestelde senioren in de gemeente. In de daluren van yoga- en sportschool Kyosan, dat op de bovenste etage van het gebouw is gevestigd, kunnen zij tegen een bijzonder tarief werken aan een gezonde levensstijl.

De open dag die honderden mensen op de been bracht, sloot af met een optreden van de balletmeiden in de splinternieuwe spiegelzaal van het complex.