RTV Stichtse Vecht

Maarten van Rossem vertelt over de reizen van Kees de Tippelaar in Amerika

Op zaterdag 1 oktober a.s. wordt in ‘Boom en Bosch’ te Breukelen de Jaarlijkse Herdenking gehouden van de ‘beroemdste’ Breukelaar Leonard Corneille Dudok de Wit (1843-1913), beter bekend als Kees de Tippelaar. Deze bijzondere bijnaam kreeg hij vanwege de vele lange afstandswandelingen die hij in binnen- en buitenland maakte.

Tijdens de bijeenkomst wordt traditiegetrouw een herdenkingsrede gehouden over een aspect uit het leven van Kees. Dit jaar staan de reizen van Kees de Tippelaar in Amerika centraal. De rede zal worden uitgesproken door niemand minder dan Prof. Dr. Maarten van Rossem. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten en  treedt zodanig regelmatig op in allerlei televisie-uitzendingen. 

Het totale herdenkingsprogramma luidt als volgt:

Om 13.00 uur ontvangst en welkomstwoord bij de standplaats van het beeld in het park door de burgemeester van Stichtse Vecht dhr. Marc Witteman, voorzitter van de Stichting L.C. Dudok de Wit’s Fonds, gevolgd door de bloemlegging. Aansluitend hierop wordt om circa 13.15 uur het defilé afgenomen van de basisscholieren die deelnemen aan de Dudok de Witwandelmars en daarna wordt de herdenkingsrede uitgesproken in de voormalige raadszaal van Breukelen. De bijeenkomst in het vroegere gemeentehuis wordt afgesloten met een bij Kees passende versnapering. Het programma eindigt rond 15.00 uur.

Omdat er beperkt plaats is in de zaal, dient u zich per mail of telefonisch aan te melden bij  mevrouw E. van Slooten, via: kabinet@stichtsevecht.nl of 0346-254620. NB De entree is gratis, maar vol is vol!

Meer informatie over Kees de Tippelaar treft u aan op www.historischekringbreukelen.nl