RTV Stichtse Vecht

Benefietmiddag in kerkcentrum De Ark: ‘Straatkinderen naar school!’.

Stichting STINICA houdt op zaterdag 15 oktober een benefietmiddag in kerkcentrum De Ark in Maarssenbroek. De opbrengst van deze middag is bestemd voor de bouw van een extra klaslokaal, zodat meer Mexicaanse straatkinderen naar school kunnen.

Elf jaar geleden startte de in Maarssenbroek woonachtige, Mexicaanse Silvia de Groot-Ruiz de stichting Niños de la Calle (STINICA). Met deze stichting biedt zij de straatkinderen in de Zuid-Mexicaanse stad Oaxaca een toekomst. Door armoede belanden veel kinderen op straat. Deze kinderen moeten al op jonge leeftijd geld verdienen om hun gezin te onderhouden. Naar school gaan deze kinderen niet. Het leven op straat is erg onveilig. Drugsbendes hebben veel invloed op wat er op straat gebeurt. Vier op de tien straatkinderen krijgt te maken met seksueel geweld.

Stichting STINICA werkt samen met het centro CANICA de Oaxaca. CANICA begeleidt straatkinderen naar school en geeft deze kinderen psychische ondersteuning. Daarnaast ondersteunt CANICA de gezinnen door onder andere te helpen bij problemen, het uitdelen van voedselpakketten en het geven van workshops aan de ouders.

Centro CANICA wil graag haar school uitbreiden met een extra klaslokaal. Hiervoor is een bedrag van €10.000,- nodig. Stichting STINICA organiseert de benefietmiddag om dit bedrag voor centro CANICA bijeen te krijgen.

Toneelvoorstelling
Eén van de activiteiten die op deze benefietmiddag gaat plaatsvinden is een optreden van Toneelgroep Voetlicht. Zij zullen speciaal voor stichting STINICA nog éénmaal de familievoorstelling (8+) ‘Prins zoekt Prinses’ spelen. In deze voorstelling gaat de populaire Prins Willem via het datingprogramma ‘Prins zoekt Prinses’ op zoek naar zijn droomprinses. Hij zoekt echter niet zomaar een prinses, ze moet wel écht geschikt zijn om later met hem het land te regeren. De prinsessen moeten daarom om de beurt een aantal opdrachten uitvoeren om te laten zien wat ze in huis hebben. Zit de droomprinses van Prins Willem erbij? Kom dat zelf bekijken!

Kaarten voor de benefietmiddag kosten € 5,- per stuk.

De gehele opbrengst van het kaartje gaat naar het nieuwe lokaal. Dit is mogelijk doordat alle partijen, die meewerken aan deze benefietmiddag, dit kosteloos doen.

Kaarten zijn te reserveren via www.stinica.nl. Hier kunt u ook de rest van het programma vinden.