RTV Stichtse Vecht

Breukelse transformator op tussenbestemming aangekomen

Het eerste weekend van de spectaculaire verplaatsing van de 325 ton wegende transformator is geslaagd. De transformator werd vanochtend ‘geparkeerd’ op de tussenbestemming bij Shellstation Ruwiel. Nadat de transformator vanuit het schip op het Amsterdam Rijn-kanaal op de kade werd gehezen, werd de transformator met een andere kraan over het spoor getransporteerd. Vervolgens werd de transformator met een speciaal transport naar haar tussenbestemming verplaatst. In het weekend van 8 en 9 oktober zal de transformator naar haar eindbestemming gebracht worden. Daarvoor zal het gevaarte de A2 in zijn geheel oversteken.

Het eerste deel van het transport van de transformator voor hoogspanningsstation Breukelen-Kortrijk is succesvol gelopen. De transformator kwam zaterdag 24 september aan het eind van de avond aan op de hijslocatie op het Amsterdam-Rijnkanaal. Vanmorgen vroeg om iets over 2 uur begon Mammoet met het hijsen van de transformator vanaf het schip op het Amsterdam-Rijnkanaal over de spoorlijn heen. Een enorme kraan zorgde ervoor dat de transformator op de transportwagen kwam te staan. Vervolgens ging het transport stapvoets richting A2.

Om 8.30 uur werd de A2 korte tijd stilgelegd zodat het transport de A2 op kon draaien. Om 9 uur arriveerde het transport op Shell benzinestation Ruwiel langs de A2 waar het gevaarte twee weken zal blijven staan alvorens het transport wordt vervolgd naar de eindlocatie: het in aanbouw zijnde hoogspanningsstation Breukelen-Kortrijk.