Kerst in de kerk in Breukelen

zondag 04 december 2016 11.56 uur | laatst gewijzigd: zondag 04 december 2016 11.00 uur | auteur: PB Bertine Oosthoek

Op vrijdagavond 9 december is het lichtjesavond in Breukelen en ook de kerken doen mee. Aan de Straatweg zijn de Pauluskerk, de Pieterskerk en de H. Johannes de Doperkerk met een lint van waxinelichtjes aan elkaar verbonden. De drie kerken zetten hun deuren open en bieden elk een eigen programma. In de versierde Pieterskerk is van 18.00 uur tot 20.00 uur een gevarieerd muziekprogramma te beluisteren van orgel, piano en een blokfluitensemble. Een mooie gelegenheid om al iets te proeven van het kerstfeest. Op zaterdag 10 december is er een kerstmarkt op de Kerkbrink in Breukelen en van 12.00 tot 16.00 uur is tevens de tegenoverliggende Pieterskerk geopend. Het is mogelijk aan te sluiten bij een rondleiding door de kerk, maar u kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid het gebouw verkennen. Wist u dat de hele geschiedenis van Breukelen is terug te vinden in deze oude dorpskerk en dat de Pieterskerk is opgenomen in het handboek van de 100 meest bijzondere kerkinterieurs van Nederland? Van harte welkom!

Vespers

De Werkgroep Oecumene organiseert in de adventstijd vier vespers, de volgende vinden plaats op dinsdag 6, 13 en 20 december van 19.15 tot 19.45 uur in de Pauluskerk. Na afloop is er koffie en thee.

Lichtjesavond

Op vrijdagavond 9 december is er Lichtjesavond in Breukelen De drie monumentale kerken aan de Straatweg zijn open en met elkaar verbonden door een lint van brandende waxinelichtjes. In de Pieterskerk is van 18.00 tot 20.00 uur een gevarieerd muziekprogramma te beluisteren van orgel, piano en een blokfluitensemble.

Kerstconcert: O Magnum Mysterium

Op zaterdag 10 december geven KleinKoorHouten en Barok langs de Vecht om 20.00 uur een kerstconcert in de Pauluskerk. Zowel uit de 16de als uit de 20ste  eeuw  zal een ‘O Magnum Mysterium’ klinken.

Christmas Carols

Het interkerkelijk koor CREDO o.l.v. Gert Hans concerteert  op 11 december om 15.00 uur in de H. Johannes de Doperkerk. In deze matinee worden prachtige Christmas Carols afgewisseld met orgelsoli door organist D. Out.

Breukelen Zingt

Koorzang en samenzang op weg naar Kerst op donderdag 15 december om 20.00 uur in de Pieterskerk. Aan deze bijeenkomst, mede georganiseerd door het Witte Kerkje (NGK), wordt medewerking verleend door de Chr. Oratorium Vereniging Excelsior uit Maarssen. Het meditatief moment wordt verzorgd door ds. K. Hage.

Kerstwandeling op Landgoed Nijenrode

Beleef samen met uw familie, vrienden en kinderen onder begeleiding van een verteller het geboorteverhaal van Jezus. Zondag 18 december vanaf 16.00 uur, inschrijven: www.kerstwandelingbreukelen.nl

Kinderkerstfeest

Op zondag 18 december is er kinderkerstviering in de Pieterskerk om 16.00 uur. Na afloop is er warme chocolademelk met wat lekkers in het Bonifatiushuis naast de kerk.

Volkskerstzang

Maandagavond 19 december vindt om 20.00 uur de jaarlijkse Volkskerstzang plaats in de H. Johannes de Doperkerk, georganiseerd door de werkgroep oecumene. Medewerking verlenen de Brassband Breukelen o.l.v. Sybe van der Ploeg en het koor ‘The Voice’ uit Mijdrecht. Zr. Monica houdt een korte overdenking.

Kerstavonddiensten

Op kerstavond 24 december een familieviering om 18.30 uur in de H. Johannes de Doperkerk. Om 21.00 uur is er een dienst in de Pieterskerk.  Om 22.00 uur dienst in de Pauluskerk en in de H. Johannes de Doperkerk. 

Voor meer informatie en reguliere diensten:

Pieterskerk (Protestantse Kerk Nederland), Straatweg 59, www.pieterskerk.info
H. Johannes de Doper Kerk (Rooms Katholieke Kerk), Straatweg 146, www.stjandedoper-vechtenvenen.nl, Pauluskerk (Protestantse Kerk Nederland), Straatweg 37, www.pauluskerkbreukelen.nl

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES