RTV Stichtse Vecht

PVV overweegt mee doen gemeenteraad Stichtse Vecht

Lid van Provinciale Staten van Utrecht voor de PVV Wim Ubaghs, sluit niet uit dat zijn partij bij de eerstkomende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 gaat meedoen in Stichtse Vecht. Volgens Ubaghs streeft zijn partij ernaar om in vijf tot tien van de zesentwintig gemeenten in de provincie Utrecht mee te gaan doen. “Dan gaan we eerst kijken in welke gemeenten al fractiegenoten aanwezig zijn, dat betekend dus Soest, Zeist De Bilt, Stichtse Vecht en Utrecht.” Maakt Ubaghs duidelijk. Hij vervolgt: “Ik wil graag meedoen in Stichtse Vecht, maar het hangt van twee zaken af, ben je in staat om zowel kwalitatief alsook kwantitatief goede mensen te krijgen. Als indicatie van het aantal potentiele zetels in de raad van Stichtse Vecht noemt Ubaghs 5 tot 6 zetels die volgens hem gedeeld moeten worden met Lokaal Liberaal. De fractie in Utrecht zal een beslissing nemen over wel of niet meedoen in Stichtse Vecht.

Drs. Wim J. Ubaghs is vanaf het eerste begin betrokken bij de PVV. Vanaf 2006 als vrijwilligerscoördinator voor de provincie Utrecht. In 2011 is hij toegetreden tot de provinciale PVV fractie, eerst commissielid en vanaf 2012 als Statenlid.
Wat het zou betekenen voor de inwoners van Stichtse Vecht als de PVV in de raad van Stichtse Vecht gaan ‘meedoen’ noemt Ubaghs als drie belangrijkste punten: geen AZC, geen windmolens, en ruim baan voor doorstroming van het verkeer. 130 km per uur op de A2 is volgens Ubaghs geen enkel probleem: “Ik woon zelf ongeveer 100 meter van de geluidswal, en ik heb sinds de nieuwe geluidswal totaal geen last van.” Merkt hij op. Volgens Ubaghs is er duidelijk een mentaliteit verandering bezig, in de staten is er overduidelijk een gigantische daling van buitenlandse reizen sinds de PVV in de staten is vertegenwoordigd. Met kandidaten om eventueel plaats te nemen in de raad van Stichtse Vecht is al contact geweest. “Niets staat er nog in de weg om aan de gemeenteraadsverkiezingen deel te nemen in Stichtse Vecht, alleen de vraag ‘zijn wij in staat kwantitatief en kwalitatief voldoende mensen op de lijst te krijgen” vult hij zijn verhaal nog aan. “Wel moeten wij ons afvragen dat als wij maximaal één zetel kunnen scoren in deze raad, of we al die moeite moeten gaan doen. Ik heb een eigen bedrijf, ik ben Statenlid, en dan ook nog eens de kar trekken in de gemeenteraad voor de PVV, wordt wel erg zwaar.” Voegt hij toe. Tot slot zegt Ubaghs: “Als wij naar buiten komen met de mededeling dat we mee gaan doen, weet ik zeker dat we voldoende mensen hebben met kwaliteit, en dan weet ik ook dat ik tijd moet gaan vrijmaken om die kar te trekken, of er moet iemand tussen zitten die dat van mij kan gaan overnemen.”