RTV Stichtse Vecht

Regionieuws: Al € 55.000 gedoneerd voor sleutelgebied Erica

Beschermers en donateurs van Utrechts Landschap hebben ruim € 55.000,- gedoneerd voor de aankoop van natuurgrond in het sleutelgebied Erica bij Soesterberg. De donaties volgden naar aanleiding van de oproep begin december 2016 om deze belangrijke natuurschakel te kunnen kopen. Iedere gedoneerde euro staat heel concreet voor één vierkante meter. 'Wij zijn ontzettend blij met de gulle steun van onze Beschermers en donateurs. Zij weten dat hun geld en daarmee de natuur, 5,5 hectare, bij ons in goede handen is,' aldus directeur-rentmeester Saskia van Dockum.

Utrechts Landschap koopt gebieden om de natuur in Utrecht de ruimte te geven en een zo groot mogelijk netwerk van aaneengesloten natuurgebieden te maken. Op die manier heffen we de versnippering op en creëren we een leefgebied voor planten en dieren dat zich uitstrekt vanaf Rhenen tot over de Utrechtse Heuvelrug. Erica heeft alles in zich om een prachtig leefgebied te worden. Met name kikkers en reeën vinden er een geweldige habitat.

Steun blijft van harte welkom. In totaal is het Ericaterrein bijna 20 hectare groot. Wilt ook een aantal vierkante meters sponsoren? Ga naar www.utrechtslandschap.nl/ doneer