Burgemeester Witteman bezoekt 94-jarige teller

donderdag 16 februari 2017 17.52 uur | laatst gewijzigd: donderdag 16 februari 2017 17.53 uur | auteur: Robbert Oelp

Voor de komende Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 15 maart a.s. wordt een hoge opkomst verwacht. Om ervoor te zorgen dat het tellen van de stemmen op de 34 stembureaus in onze gemeente vlot verloopt, zet de gemeente extra tellers in. Hiervoor deed de gemeente enkele weken geleden een oproep. Ruim 100 belangstellenden meldden zich en kregen een bevestigingsbrief van de gemeente dat ze mogen helpen. Zo ook de heer Aelbers. Alleen hij kreeg geen brief per post. Burgemeester Marc Witteman nam de brief en een bos bloemen persoonlijk mee en heeft hem afgelopen dinsdag 14 februari met een bezoek verrast. Reden: de heer Aelbers is met zijn 94 jaar de oudste teller in Stichtse Vecht.

“Ik wil de verkiezingen weleens van dichtbij meemaken en ervaren hoe gaat op een stembureau. Dus ik kom graag tellen”, zegt Aelbers. “Ik ben gewoon nieuwsgierig.” Hij had de oproep van de gemeente gelezen in de krant en reageerde direct. “Ik heb wel iets met cijfers.” Zijn vrouw is het daarmee eens en vult aan. “Hij is heel secuur hoor!”

Burgemeester Witteman is blij dat zoveel inwoners betrokken zijn bij de verkiezingen. Dat de heer Aelbers gevoel voor cijfers heeft, komt volgens de burgemeester goed van pas. “Tellen is altijd handwerk.”

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES