13-jarige jongen aangehouden wegens zware mishandeling

vrijdag 17 februari 2017 17.13 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 17 februari 2017 17.39 uur | auteur: Richard Jannes

Op 17 februari 2017, omstreeks 15:15 uur, was een agent aan het surveilleren op Bisonspoor in Maarssen. Toen hij ter hoogte van Duivenkamp reed zag hij opeens allemaal jongens wegrennen en wegfietsen. De surveillant stopte en hoorde van een omstander dat er net een mishandeling had plaatsgevonden. (foto Politie Stichtse Vecht).

Terwijl de getuige dit zei, zag de agent een jongen zwaar gewond opstaan tussen de geparkeerde auto's. Hij had fors letsel in gezicht, waaruit blijkt dat hij zwaar mishandeld is. Hierop werden andere politieteams in de buurt via de portofoon gealarmeerd. Met meerdere eenheden per fiets, auto en op de motor is de politie Stichtse Vecht op zoek gegaan naar de groep jongens.

Ter hoogte van de voetbalvelden, op de Burgemeester Waverijnweg in Maarssen, troffen zij een groep jongens aan welke voldeden aan het signalement. Terwijl de groep staande gehouden werd, werden meerdere getuigen terplaatse gehoord. Hieruit bleek dat een verdachte van de zware mishandeling zich tussen deze groep bevond. Een 13-jarige verdachte is vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Maarssen.

Het slachtoffer is onderzocht door het ambulancepersoneel en doet aangifte van deze zware mishandeling.

De verdachte zit op dit moment in de cel en de politie is een onderzoek gestart naar deze mishandeling.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES