RTV Stichtse Vecht

De Bibliotheek wijst de weg voor hulp bij (online) belastingaangifte

Komende weken krijgt u bericht van de Belastingdienst over uw belastingaangifte. U moet vóór 1 mei aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Dat gaat via de online omgeving van de Belastingdienst. Wilt u hulp bij (online) aangifte doen? En weet u niet waar u die kunt krijgen?

Vraag het in de Bibliotheek. Dat kan ook als u geen lid bent van de Bibliotheek. De medewerkers van de Bibliotheek weten welke organisaties kunnen helpen bij uw (online) belastingaangifte. Haal de gratis flyer in de Bibliotheek.

Zelf aangifte doen in de Bibliotheek
Wilt u zelf aangifte doen, maar hebt u thuis geen computer of internet? Dan kunt u terecht in de Bibliotheek. Hier kunt u gratis een computer gebruiken voor uw aangifte voor de inkomstenbelasting of om een toeslag aan te vragen. Ook kunt u hier gratis uw belastingaangifte printen. Deze service geldt voor leden en niet-leden In de vestigingen Maarssenbroek, Maarssendorp, Breukelen en Loenen zijn computers beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan.

Cursussen computer, internet en digitale overheid
Voor wie hulp wil bij het gebruiken van computer en internet heeft de Bibliotheek de gratis cursus Klik & Tik. Dit is een cursus voor mensen zonder, of met heel weinig ervaring op de computer en het internet. Deelnemers leren de basisprincipes van de computer, gaan het internet op en oefenen met Social Media.

De cursus Klik & Tik bieden we aan in de Bibliotheek Breukelen, Maarssenbroek en Mijdrecht. U stapt in op uw eigen niveau. U kunt zich aanmelden bij de Bibliotheek.

Daarnaast is er een training Digisterker waar mensen leren hoe ze gebruik kunnen maken van de online overheidsdiensten zoals de Belastingdienst, het UWV en de gemeente. Ook wordt er geoefend met het aanvragen van een DigiD. Voor deze cursus is basiskennis van de computer en het internet nodig. U kunt zich aanmelden in de Bibliotheek of via de website www.bibliotheekavv.nl.

Convenant Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst
De belastingdienstverlening maakt deel uit van een convenant dat de Koninklijke Bibliotheek (KB) en de Belastingdienst in 2016 hebben gesloten. Hierin is geregeld dat de Belastingdienst, KB en openbare bibliotheken mensen ondersteunen bij het digitaal zaken doen met de overheid.

In Stichtse Vecht werken de Bibliotheek AVV, Welzijn Stichtse Vecht, de Ouderenbonden en het FNV samen.