RTV Stichtse Vecht

Stichting Stichtse Pop Festival een popfestival voor beginnende en professionele bands

Stichting Stichtse Pop Festival is in 2013 begonnen met het plannen van een festival voor Stichtse Vecht. Het festival biedt lokale talenten een pop podium. Dit jaar gebeurt het voor de vijfde keer.

Gasten waren in de uitzending van Liefdewerk Oud Papier van afgelopen zaterdagmiddag, Erik Meijers, voorzitter en Willem Bosch, secretaris van Stichting Stichtse Pop Festival.

In 2013 speelde Erik in de band Doen en Willem in de Band Broonzyben. De Band Doen is gestopt maar Broonzyben speelt nog steeds. De eerste keer speelde 4 bands in een carrousel vorm. Half uur spelen en dan weer een andere band. Dat beviel ze zo goed. Later kwamen ze bij elkaar en omdat de eerste keer deze formule heel goed was bevallen, kwamen ze tot de conclusie om een popfestival op te richten,  met de naam Band carrousel. Een paar jaar later is dat veranderd in Stichting Stichtse Pop Festival, men kreeg toen subsidie en men kon toen gaan kijken naar een ruimte en uitbreiding van de huidige bezetting. Dit festival was en is nog steeds bedoeld om talenten uit Stichtse Vecht een kans te geven om op te treden. Het Stichtse Popfestival is van 25 en 26 maart a.s. in De Wilgenplas. Voor meer informatie:  www.stichtsepop.com