RTV Stichtse Vecht

Lucas en Inés lopen maatschappelijke stage bij RTV Stichtse Vecht

Maatschappelijke stage gaat om het doen van vrijwilligerswerk. Dit vindt vooral plaats in de non-profitsector: bij een vrijwilligersorganisatie, vereniging, instelling of maatschappelijke organisatie.

In de uitzending van afgelopen zaterdagmiddag in het programma Liefdewerk Oud Papier waren 2 scholieren te gast van de school voor het voortgezet onderwijs Broklede te Breukelen. Het waren Lucas van der Linden en Inés Bloem. Beide lopen bij RTV Stichtse Vecht hun maatschappelijke stage.

Lucas en Inés vertelde in de uitzending, dat het niet echt makkelijk was om een maatschapelijke stage te vinden. Ze wilden niet naar een verzorgingstehuis en wat moet je dan. Allebei hadden ze toch iets met meer met journalistiek en toevallig zagen ze bij de Vrijwilligerscentrale de vacature van RTV Stichtse Vecht. Ze waren beide enthousiast om bij RTV hun maatschappelijke stage te gaan lopen en dat doen ze nu door te assisteren bij tv uitzendingen en aan te schuiven bij diverse radio uitzendingen.

Ze vertelden ook dat ze misschien in de toekomst, een opleiding journalistiek wilden gaan doen. De maatschappelijke stage moet verrricht worden door 20 uur bij een maatschappelijke organisatie te werken en na de stage, een rapport in te leveren bij de school, waar ze een cijfer voor krijgen. 

Mocht u geinteresseerd zijn over maatschappelijke stage, ga dan naar de website www.maatschappelijkestage.nl.