Cursus: 'Zwemveilig op vakantie' bij 't Kikkerfort

donderdag 13 april 2017 15.23 uur | laatst gewijzigd: donderdag 13 april 2017 16.25 uur | auteur: Robbert Oelp
Foto: *DaniGrafi

Dit voorjaar geeft zwembad ’t Kikkerfort de opfriscursus ‘Zwemveilig op vakantie’. In vier lessen is er aandacht voor de zwemslagen, survivallen en reddingszwemmen, waardoor kinderen zwemveilig op vakantie kunnen deze zomer. De cursus is bedoeld als opfriscursus voor kinderen die al in het bezit zijn van de diploma’s A en B.

Kinderen leren tegenwoordig al op jong leeftijd zwemmen. Een positieve tendens, omdat de gemiddelde leeftijd waarop kinderen ‘zwemveilig’ zijn steeds lager ligt. Het is echter van belang dat kinderen regelmatig blijven zwemmen om te voorkomen dat ze de zwemslagen verleren. De praktijk leert dat niet alle kinderen regelmatig zwemmen. Daarnaast zwemmen de meeste kinderen na het behalen van de diploma’s alleen nog de schoolslag. In de opfriscursus komen alle slagen weer aan bod. Daarnaast leren de kinderen tijdens de cursus wat je moet doen als je uit een boot valt of onder een boot terecht komt. Ook leren ze hoe je met iemand uit het water kan reden. De kinderen raken in vier lessen weer helemaal vertrouwd met het water en de verschillende zwemslagen. Het is een optimale en leuke voorbereiding om zwemveilig op vakantie te gaan. Aan het einde van de cursus ontvangen de deelnemers een deelnamecertificaat.

De lessen zijn op woensdag 10, 17, 24 en 31 mei van 17:45 tot 18:30 uur. Aanmelden kan bij de balie van ’t Kikkerfort. De kosten voor vier lessen zijn €35,- Meer informatie: http://www.kikkerfort.nl/nieuwslezer/items/zwemveilig_op_vakantie.html 0346-266851 info@kikkerfort.nl

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES