Regionieuws: Hart van Holland Roeimarathon weer zwaar maar geslaagd!

dinsdag 18 april 2017 09.42 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 18 april 2017 10.43 uur | auteur: Rianne Steenbrink

Terwijl veel mensen zich de zaterdag voor Pasen nog even lekker omdraaiden in hun bed, was het op roeivereniging Viking vanaf 5 uur 's ochtends al een drukte van belang. 41 roeiploegen met 273 roeiers waren vroeg uit de veren om hun boot en ploeg voor te bereiden voor de start van een pittige tocht van 90 kilometer door het Groene Hart.

Zoals elk jaar was het weer een heel gehaast om iedereen met complete boot zonder losse/kapotte onderdelen om 7 uur in het water te hebben. Maar zoals elk jaar lukte het toch weer, en was het flink doorhalen om allemaal om 8 uur klaar te liggen in de Weerdsluis voor het schutten van de boten. Daarna konden de echte wedstrijdetappes met tijdwaarneming van start gaan.

Qua weer hielden de ploegen het gelukkig nagenoeg droog, maar de stevige wind maakte de tocht wel extra uitdagend, zeker op het lange stuk richting roeivereniging Michiel de Ruyter in Uithoorn, dwars tegen de wind in. Desondanks hebben 38 van de 41 startende ploegen de hele tocht volbracht, een mooie prestatie! Extra tegenslag was er voor ploegen van roeivereniging Alphen en roeivereniging Rijnmond, die onderweg door het omslaan van hun boot een nat pak haalden.

Voor Alphen gebeurde dit al vroeg op de dag, dus zij moesten helaas de botenwagen laten komen om de boot op te halen. De roeiers van Rijnmond gingen met de finish al bijna in zicht om in de Weerdsluis, maar zijn met natte kleding en al weer in de boot gestapt om het laatste half uur uit te roeien, echte bikkels! Er waren prijzen te winnen in verschillende boten en categorieën, de uitslagen zijn te vinden op www.urvviking.nl/hvh.

De allersnelste boot was die van de Duitse roeivereniging Neuwieder, zij legden de 90 kilometer af in maar 5 uur en 40 minuten. Een extra knappe prestatie, aangezien vier van de vijf leden van deze ploeg om op tijd te zijn van te voren de nacht doorbrachten op een matje op de vloer van het clubhuis van Viking, en het vijfde bemanningslid ´s ochtends maar net op tijd uit Duitsland arriveerde en snel bij de Weerdsluis nog in de boot kon springen! De Hart van Holland roeimarathon was mede weer een succes door de inzet van heel veel vrijwilligers van URV Viking, die vanaf de vroege ochtend tot laat in de avond in de weer zijn geweest met koffie schenken, roeiers ontvangen, de route begeleiden, tijd waarnemen, alles weer opruimen en nog veel meer. Namens de organisatie hartelijk bedankt aan iedereen deze editie van de Hart van Holland weer mogelijk heeft gemaakt!

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES