Youth For Understanding staat voor internationale uitwisseling jonge studenten

dinsdag 18 april 2017 21.00 uur | laatst gewijzigd: woensdag 19 april 2017 07.18 uur | auteur: Zaterdag Live

In het programma Liefdewerk Oud Papier was Christian Zierleyn te gast. Hij is directeur van YFU, oftewel Youth For Understanding, dat zorgt voor internationale uitwisseling tussen jonge studenten. Zij leren op intensieve wijze de taal en de cultuur van het land waar zij tijdelijk verblijven.

YFU zorgt door uitwisseling van studenten een verbreding van hun blik. en taaalkennis. Ze blijven een schooljaar in het land van keuze; dit kan zijn Japan, de Verenigde Staten, Thailand, enz. Ze gaan er wonen bij een gastgezin en gaan er naar school. De leeftijd van de studenten ligt tussen 16 en 18 jaar. De taal moet snel worden geleerd, na drie maanden volgt een soort examen. Er is vooraf sprake van een lange procedure, waarin grondig onderzoek wordt gedaan naar de gastgezinnen en de studenten, om zodoende een goede match te kunnen maken. 
Het gebeurt regelmatig dat studenten, nadat ze een jaar zijn weggeweest, zich inzetten als vrijwilliger. Ze worden dan buddy voor de studenten die vanuit het buitenland een jaar in Nederland komen wonen.

Is uw interesse gewekt, kijk dan naar www.yfu.nl

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES