Bruidspaar Bouwman-van Dijl uit Maarssen 70 jaar getrouwd.

woensdag 19 april 2017 18.06 uur | laatst gewijzigd: woensdag 19 april 2017 22.54 uur | auteur: Ria Poot

Het bruidspaar trouwde op 16 april 1947 voor de wet en op 12 juni dat jaar voor de kerk. Op deze laatste datum gaan ze het huwelijksjubileum vieren. Op 19 april kwam burgemeester Witteman op bezoek. Hij had niet alleen een mooie bloementaart namens de gemeente Stichtse Vecht bij zich, maar ook een rood, wit, blauw, oranje boeket van niemand minder dan de koning en de koningin.

Richard en Lien Bouwman-van Dijl zijn beiden 93 jaar. Hun hoge leeftijd brengt wat ongemakken mee. Richard wordt snel moe en kan niet goed tegen veel drukte en lawaai. Lien is slechthorend en vergeetachtig. Als het bruidspaar tijdens het burgemeestersbezoek gevraagd wordt met z'n tweetjes te poseren voor een foto, dan kijken ze nog net zo verliefd naar elkaar als een jong stel.

Het bruidspaar heeft 3 kinderen (2 zoons, 1 dochter), 8 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen. Er was een achterkleindochtertje met haar papa en mama op het feest van overopa en oma. De kleine meid had datgene  gedaan wat kinderen op die leeftijd zo goed kunnen: een mooie tekening maken voor het bruidspaar.

In zijn werkzame leven had Richard Bouwman samen met zijn 3 broers een radiozaak in Utrecht: "Radio Bouwman" op de Amsterdamsestraatweg. Daar heeft hij met plezier gewerkt. Lien van Dijl werkte alleen voor haar huwelijk, onder anderen bij de Nederlandse Spoorwegen.

Tot ca. 1964 heeft het bruidspaar in Utrecht gewoond. Ze wonen nu nog zelfstandig in Maarssen-dorp. Met wat extra hulp kunnen ze zich nog prima redden thuis. Het bruidspaar hield vroeger erg van de natuur en ze gingen graag wandelen en fietsen. Lien maakt nog altijd graag een wandelingetje en Richard maakt met goed weer graag een tochtje op zijn driewieler. Ook beleeft hij nog veel plezier aan zijn tuin. De vakanties bracht het gezin Bouwman meestal in Nederland door. Ze hadden een voorliefde voor de Waddeneilanden. Dit jaar gaat het bruidspaar weer een week naar Texel, samen met een aantal kinderen en kleinkinderen.

Op 19 april vieren ze feest met de mensen met wie ze deelnemen aan dagopvang Snavelenburg. Er is een lekkere taart met een foto van het bruidspaar erop. De merendeel dames van de dagopvang vinden zo'n feestje wel gezellig en laten zich de traktatie goed smaken.

12 Juni is de jubileumdatum van het kerkelijk huwelijk, en op die dag gaan ze feest vieren. Jongste zoon Richard, die in Maarssen woont, weet nog niet precies hoe die dag eruit gaat zien. Hij moet nog kijken naar een rustige locatie. Wat al wel vast staat is dat voor deze gelegenheid de oudste zoon Rien en schoondochter Kathy overkomen uit Amerika. Rien is geëmigreerd en heeft in Amerika gewerkt als professor in "accountancy" aan o.a. de universiteit van Arkansas. HIj woont nu in Eugene, Oregon. Dochter Anna Maria, woont iets dichter bij. In Friesland, in Grou.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES