RTV Stichtse Vecht

Basisschool de Tweemaster gaat in de Cloud

Met de Cloudwise quote ‘Maak onderwijs aantrekkelijk, persoonlijk en vernieuwend’ is directeur Hans Broekhof in navolging van zijn school OBS De Linde in Nieuw-Loosdrecht, met hen in zee gegaan voor zijn twee andere scholen; De Tweemaster in Nigtevecht en SWS de Catamaran in Oud-Loosdrecht.

Cloudwise helpt basisscholen met het inzetten van ICT mogelijkheden van nu en in de toekomst, gebaseerd op het wereldwijd veelgebruikte Google for Education. Voor leerkrachten betekent werken met dit online platform flexibiliteit, eenvoudig passend onderwijs kunnen geven en inspiratie tot innoveren, zonder omkijken naar het platform zelf. Voor leerlingen wordt het onderwijs extra uitdagend omdat zij les krijgen via Chromebooks. Dit sluit goed aan bij de huidige leermethoden en ondersteunt het Zelfstandig Werken en de Mediawijsheid lessen optimaal.

Hans Broekhof vertelt; ‘Werken in de Cloud is helemaal van nu. Deze nieuwe ICT omgeving sluit perfect aan bij het pad dat wij volgen van continue professionalisering en verdieping in het basisonderwijs, waarbij ‘plezier in onderwijs’ voor leerlingen en leerkrachten voorop staan. Kinderen krijgen modern en interactief onderwijs en gaan goed voorbereid naar het voortgezet onderwijs’.