Stichtse Vecht eert veteranen

donderdag 18 mei 2017 16.06 uur | laatst gewijzigd: donderdag 18 mei 2017 17.08 uur | auteur: Website Gemeente Stichtse Vecht

Op woensdag 7 juni organiseert de gemeente Stichtse Vecht een informele bijeenkomst voor alle in Stichtse Vecht woonachtige veteranen. Burgemeester Marc Witteman ontvangt hen ’s middags vanaf 16:30 uur in 4en1 Theater in Breukelen. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht).

Veteranen zijn alle (ex-)militairen met de Nederlandse nationaliteit, die ons land dienen en dienden in oorlogsomstandigheden. Nederland heeft op dit moment ruim 117.000 veteranen. Sinds 1940 hebben 650.000 veteranen zich ingezet tijdens oorlogen en bijna honderd vredesmissies: van de Tweede Wereldoorlog en Korea-oorlog tot recente missies in Afghanistan en Mali.

De gemeente organiseert de bijeenkomst omdat niet alle veteranen in de gelegenheid zijn om de Nederlandse Veteranendag op zaterdag 24 juni in Den Haag bij te wonen. De besloten samenkomst op woensdag 7 juni is een blijk van erkenning en waardering voor hun waardevolle inzet in recente missies en in het verleden voor vrede, vrijheid en veiligheid.  

Geen uitnodiging ontvangen?
Bij het uitnodigen van de veteranen worden de gegevens gebruikt uit het Veteranenregister dat wordt bijgehouden door het Veteraneninstituut. Echter, niet alle veteranen die in Stichtse Vecht wonen zijn bekend bij het Veteraneninstituut, maar zij zijn wel van harte welkom!

Heeft u geen uitnodiging ontvangen en bent u een actieve of gewezen militair met de Nederlandse nationaliteit die het Koninkrijk heeft gediend in oorlogsomstandigheden of daarmee overeenkomende situaties, inclusief vredesmissies in internationaal verband? Meldt u zich dan vóór 25 mei a.s. aan via telefoonnummer 14 0346 of kabinet@stichtsevecht.nl o.v.v ‘Veteranenontvangst’. U ontvangt dan nog een uitnodiging en een toegangsbewijs.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES