Toneelgroep Voetlicht viert vijftigste verjaardag

maandag 23 februari 2015 10.42 uur | laatst gewijzigd: woensdag 25 februari 2015 11.07 uur | auteur: Ria Poot

Precies op de dag van oprichting - 22 februari - vierde de toneelgroep haar verjaardagsfeestje. In het Vechtstreekmuseum, met taart, een jubileumboek en een eenakter.

Voetlicht heeft in de afgelopen vijftig jaar een belangrijke plaats veroverd in het culturele leven van de Vechtstreek. Openluchtspektakels op de buitenplaats Doornburgh, zaalvoorstellingen met mooie klassiekers, zoals recent de Kersentuin van Tsjechov en Alice in Wonderland, het is bijna te veel om op te noemen.

In dit jubileumjaar heeft de toneelgroep een volle agenda: op 18 april een eenakterfestival in de zaal van Maskerade waar ook de zusterverenigingen aan deelnemen. De eerste helft van juni vijf openluchtvoorstellingen van De Ronselaar op Doornburgh, met medewerking van het zeemanskoor Ahoy uit Abcoude en talloze figuranten en vrijwilligers. Tussendoor zijn er een aantal levende poppenkastvoorstellingen voor de kleintjes in het repetitielokaal van Voetlicht, de West Hillkapel. Tot slot staat er in het najaar een zaalproductie en een expositie over het rijke verleden van de toneelgroep gepland.

Ter gelegenheid van het jubileumjaar is er een boek samengesteld, met achter in het boek een indrukwekkende lijst van alle voorstellingen van de afgelopen 50 jaar. Het eerste exemplaar van het boek werd op het feest aangeboden aan mevrouw Beits Dorresteyn. Daarmee wilde de toneelgroep de nagedachtenis van Jan Dorresteyn eren. Hij was medeoprichter van Voetlicht, jarenlang voorzitter en tot op het laatst spil van de vereniging. Voor elke aanwezige op het feest, was er eveneens een jubileumboek.

Vijf leden van Voetlicht speelden een eenakter. Eén van de actrices vertelde dat ze een aantal ankerpunten in het verhaal hadden met daar tussen veel ruimte  voor improvisatie.

Tot slot werd de trailer van de Openluchtvoorstelling 'De Ronselaar' vertoond. Deze trailer is te zien op Youtube. 'De Ronselaar' staat geprogrammeerd voor 5, 6, 7, 12 en 13 juni 2015 in Park Doornburgh te Maarssen. Meedoen aan dit theaterspectakel? De toneelgroep is nog op zoek naar figuranten! Meer info op: www.toneelgroepvoetlicht.nl

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES