Gemeente gaat raadsvergaderingen in beeld vastleggen

woensdag 07 juni 2017 09.11 uur | laatst gewijzigd: woensdag 07 juni 2017 08.43 uur | auteur: Robbert Oelp

Tijdens de commissievergadering van 6 juni stond de indeling van de nieuwe raadzaal in het Breukelse Koetshuis, de audiovisuele voorzieningen en het haalbaarheidsonderzoek van de exploitatie van het toekomstige politieke centrum van Stichtse Vecht op de agenda. De raad kiest voor een ‘lagerhuis’ opstelling en zal in de toekomst in bewegende beelden te zien zijn. Om een brug te slaan tussen burger en politiek is een communicatieplan ‘Rondom de Raad’ opgetuigd. Naast berichtgeving over de raad in de wekelijkse gemeentelijke nieuwsbrief, gebruik van Facebook, gebruik van de hashtag #raadSV zullen door RTV Stichtse Vecht een aantal proefuitzendingen van een speciaal programma rondom de raad worden verzorgd. Naast het doorgeven van de stream op haar kanalen bestaat dat programma uit analyse, toelichtingen en interviews met betrokkenen rondom de raadsvergaderingen. (Foto indeling nieuwe raadzaal gemeente Stichtse Vecht).

Nieuwe raadzaal
De nieuwe raadzaal wordt gevestigd op de bovenverdieping van het Koetshuis in Breukelen. Het Koetshuis is één van de twee panden die gesitueerd zijn op landgoed Boom & Bosch. Boom en Bosch zal bij voorkeur gaan dienen als ambtelijk vergadercentrum, waarbij de zalen commercieel verhuurd zullen worden wanneer de gemeente deze niet gebruikt. De trouwzaal blijft bij voorkeur ook in bedrijf. Op de begane grond van het Koetshuis wordt bij voorkeur een lichte horecafunctie gerealiseerd met een maatschappelijk karakter.

Eerder gebruik audiovisuele installatie
Algemeen wordt verwacht dat de nieuwe raadzaal begin 2019 zal worden opgeleverd. Het gebruik van de audiovisuele installatie zal na besluit naar voren worden geschoven. Nu dat de commissie haar voorkeur heeft uitgesproken over het gebruik van videoverslagen van de raadsvergaderingen en de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 voor de deur staan, heeft het college voorgesteld dat per oktober 2017 (vanuit de tijdelijke vergaderzaal in 4in1) te gaan doen. Naar verwachting zal per oktober 2017 RTV Stichtse Vecht starten met een pilot van drie uitzendingen van het programma ‘Rondom de Raad’. 

Het één en ander zal ter besluitvorming worden aangeboden aan de raad van Stichtse Vecht.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES