Cameratoezicht op de Kerkbrink

donderdag 08 juni 2017 22.39 uur | laatst gewijzigd: donderdag 08 juni 2017 23.42 uur | auteur: Website Gemeente Stichtse Vecht

Voorjaar 2018 plaatst gemeente Stichtse Vecht camera’s op de Kerkbrink in Breukelen. Camera’s helpen de politie op straat om gerichter hun werk te doen. De beelden die de camera’s maken, worden live bekeken. Op basis daarvan kan de politie aangestuurd worden, is de reactietijd kort en kan bijvoorbeeld overlast in de kiem worden gesmoord. De beelden die op de Kerkbrink gemaakt worden, kunnen worden gebruikt bij het oplossen of bewijzen van een strafrechtelijk delict. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht).

Met het plaatsen van camera’s op de Kerkbrink wil gemeente Stichtse Vecht  een wezenlijke bijdrage leveren aan het veiligheidsgevoel van bezoekers en bewoners in het centrum van Breukelen.

In de voorjaarsnota 2018 is geld vrijgemaakt voor de kosten van cameratoezicht. Jaarlijks reserveert Stichtse Vecht er 27.000 euro voor. De gemeenteraad moet de voorjaarsnota nog goedkeuren. Dit gebeurt in de vergadering van 27 juni 2017. Na goedkeuring worden de camera’s naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 op de Kerkbrink geïnstalleerd.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES