RTV Stichtse Vecht

Kinderen van de Flambouw winnen de Lego Mindstorms Challenge

Op woensdag 14 juni vond op de Hogeschool Driestar Educatief in Gouda de Lego Mindstorms Challenge plaats. In deze wedstrijd worden kinderen van de basisschool uitgedaagd om een robot te maken en programmeren die zelf de weg uit een doolhof weet te vinden.

In het afgelopen jaar heeft de Flambouw zich ontwikkeld tot een voorloper op het gebied van lessen in wetenschap en techniek. De leerkrachten en kinderen zagen het dus als een enorme uitdaging om aan deze wedstrijd mee te doen. De voorbereiding op deze wedstrijd heeft dan ook twee maanden lang extra tijd en inzet gekost van de kinderen.

In de aanloopperiode tot de wedstrijd moesten de kinderen allerlei opdrachten maken en filmen. Ook deze opdrachten telden mee voor de uiteindelijke beoordeling. Om de opdrachten uit te kunnen voeren heeft Kevin Walraven, een ouder van de school, een prachtige wedstijdtafel gemaakt zodat de kinderen op school kunnen oefenen.

Samen met acht andere teams uit het hele land streed de Flambouw om de winst. De robot van de Flambouw was uiteindelijk de enige die zonder hulp de uitgang van het doolhof heeft gevonden. Door deze goed gebouwde robot en de perfecte code heeft de Flambouw de wedstrijd gewonnen. Wat een ongelofelijk knappe prestatie van Wietse, Daphne, Bram en Morris!

De kinderen, leerkrachten zijn niet alleen een hele mooie ervaring maar ook een Bee-Bot rijker! De Flambouw breidt komend schooljaar het onderwijsaanbod op dit gebied nog meer uit en zal in de toekomst vaker mee te doen aan wedstrijden in het land!