ChristenUnie fietst door Stichtse Vecht

zaterdag 07 maart 2015 20.00 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 07 maart 2015 19.08 uur | auteur: Lydia Plat - ChristenUnie

De ChristenUnie heeft een politieke fietstour door alle Utrechtse gemeenten gemaakt, met statenlid Kees de Heer als gids.

Afgelopen vrijdag 6 maart doorkruisten de fietsers het Groene Hart, met een ruim tachtig kilometer lange route door de gemeenten Woerden, Ronde Venen, Stichtse Vecht en Utrecht. Negen kandidaten voor de Provinciale Staten en voor de waterschapsbesturen van Stichtse Rijnlanden en Amstel, Gooi en Vecht fietsten een etappe mee.

De kandidaten lanceren overal actiepunten en halen aandachtspunten op bij boeren, burgers, politici en belangengroepen. In Maarssen werden de fietsers ontvangen op landgoed Doornburgh, voor een presentatie van retraitecentrum De Spil en de Priorij Emmaus. De fietstocht eindigde bij Kasteel de Haar, waar de politici door Natuurmonumenten werden bijgepraat over de aanleg van het nieuwe kasteelbos en alle ontwikkelingen rond nieuwe recreatiegebieden aan de westzijde van de stad Utrecht.

De kandidaten fietsten langs de Angstel voor riddershofstad Loenersloot en langs de Vecht voor ridderhofstad Gunterstein. Kees de Heer: "In de zeventiende eeuw was het bezit van een ridderhofstad vereist als je in de Staten van Utrecht wilde komen." U kunt nu gewoon op een partij van uw keuze stemmen! Meer informatie www.provincieutrecht.christenunie.nl.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES