Regionieuws: Uitreiking People help the People award 2017

zaterdag 24 juni 2017 10.55 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 24 juni 2017 09.59 uur | auteur: Els Hendrikse

De commissie Iedere dag veilig leefklimaat van Stichting Veilig Onderwijs te Maarssen, heeft dit jaar voor de vijfde keer de Award People help the people uitgereikt.

Deze uitreiking gebeurde door de voorzitter Gerard van Beelen en zijn vrouw Ingrid van Beelen en was op woensdagavond 21 juni 2017 tijdens de talentenavond van het Rodenborch-college te Rosmalen.

De Award is uitgereikt aan vier leerlingen van het Rodenborch-college. Ze krijgen deze bijzondere award voor hun project “Waar de rest begon”, dat bestaat uit een voorstelling, een onderzoek en een documentaire over pesten. De commissie van Iedere Dag Veilig Onderwijs heeft een weloverwogen beslissing genomen om de award uit te reiken aan vier leerlingen van het Rodenborch-College te Rosmalen.

Dit schooljaar hebben Janneke Melis, Linde Vos, Suzanne van der Els en Noortje van den Eerenbeemt zich verdienstelijk gemaakt om de sociale veiligheid op school en in het onderwijs om de sociale veiligheid in het algemeen te bevorderen met hun indrukwekkende project. In maart hebben de leerlingen de zelfgeschreven en geproduceerde voorstelling “Waar de rest begon” opgevoerd in de theaterzaal van Perron-3 te Rosmalen.

Leerlingen van verschillende basisscholen en van de onderbouw van het Rodenborch-College hebben deze voorstelling met hun klas bezocht. De bijdragen van de leerlingen draagt bij aan de sociale veiligheid in het algemeen. Voor de Award uitreiking heeft Esther Nagtegaal, ambasadrice van de stichting, het lied People help the People ten horen gebracht. Het was dan ook een bijzonder mooie avond.

Mocht u nu ook iemand, een organisatie of een school nomineren voor de Award 2018, laat dit gerust weten via onze website www.stictingveiligonderwijs.nl

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES