Conceptplannen woonproject Bisonspoor onthuld

woensdag 28 juni 2017 14.22 uur | laatst gewijzigd: woensdag 28 juni 2017 13.36 uur | auteur: Robbert Oelp

Maarssenbroek - en met name het gebied rondom Bisonspoor - staat aan de vooravond van een aanzienlijke upgrading. Het college van B&W heeft eerder met de eigenaar van het winkelcentrum, de parkeergarages, kantoortorens en appartementen (Wintertrust) de ambitie uitgesproken het gebied grondig op te waarderen. Hierdoor verstevigt de economische potentie en moet Bisonspoor het aantrekkelijkste winkelgebied in de regio worden. Om een dergelijk grootschalig project te financieren, is uitbreiding van het aantal appartementen noodzakelijk. De conceptplannen voor het woonproject Bisonspoor werden deze week onthuld. Op dinsdag 4 juli is er een speciale inloopmiddag.

Wethouder Franko Živković-Laurenta: "Ik ben positief verrast over het prachtige ontwerp van het woonproject Bisonspoor. De kwaliteit spat van dit ontwerp af. De eerste reacties zijn dan ook goed en aankomende dinsdag presenteren wij het concept aan de inwoners. Ik ben erg benieuwd of zij ons enthousiasme delen."

Het 70 meter hoge appartementengebouw zal naast het spoor gesitueerd worden en is goed voor 250 appartementen. Conform ambitiedocument is 15% sociale huur/koop, ongeveer 50% in middensegment € 700-1000 of middeldure koop. De 15% sociale huur of sociale koop is een eis vanuit de gemeente.

Meer informatie over het inloopmoment: KLIK HIER

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES