RTV Stichtse Vecht

Uitwisseling Basisschool de Bijenschans en Basisschool de Flambouw

Op donderdag 29 juni zijn de kinderen van groep 6 van de Bijenschans uit Breukelen op bezoek geweest bij de kinderen van groep 5/6 van de Flambouw in Nigtevecht.

Deze uitwisseling kwam tot stand door het enthousiasme van de leraren, die hun kinderen graag zo breed mogelijk willen laten ontwikkelen. Kennis met elkaar delen en bij elkaar opdoen werkt heel motiverend voor de leerlingen. Op de Flambouw wordt gewerkt met een technieklab. De kinderen van de Bijenschans konden op de Flambouw kennismaken met alle materialen op dat gebied.

Er zijn kinderen aan de slag gegaan met de ozobot’s, kleine robotjes die door met kleuren te werken bepaalde routes afleggen en opdrachten kunnen uitvoeren. Daarnaast maakten de kinderen kennis met lego mindstorms. Materiaal waar je een robot mee kunt bouwen die je daarna zo kunt programmeren dat hij zelf de weg uit een doolhof vindt.

De kinderen konden ook zelf zeep en douchegel maken. Voorafgaand aan deze activiteit leerden ze over het stapelen van stoffen. Ze konden uitzoeken hoe ‘zwaar’ bepaalde stoffen zijn en wat er gebeurt als je stoffen mengt. Verder hebben de kinderen die middag gewerkt met stroomkringen. Hoe kan je een lampje laten branden of zelf een radio maken. Wat gebeurt er als je de stroomkring onderbreekt of wanneer je batterijen te veel of te weinig stroom afgeven? Het was een zeer leerzame middag voor zowel de kinderen van de Bijenschans als de kinderen van de Flambouw.

Volgende week vindt er weer een uitwisseling plaats, dan mogen de kinderen van de Flambouw naar Breukelen toe. Benieuwd wat ze daar gaan leren? Dat leest u binnenkort. Mooi om te zien dat beide scholen zo hun krachten bundelen en van en met elkaar leren, want dat hebben beide scholen hoog in het vaandel staan!