RTV Stichtse Vecht

Regiotaxi Utrecht opnieuw in gebreke gesteld

Vanaf 1 oktober 2016 is De Vier Gewesten (DVG) de gecontracteerde vervoerder van Regiotaxi Utrecht en heeft naast Utrecht ook Maarssen als werkgebied. DVG kende een zeer slechte start. De kwaliteit van de dienstverlening was onvoldoende en om die reden is de vervoerder op 18 oktober 2016 in gebreke gesteld. Hierop heeft DVG onder druk van de provincie en de gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht een verbeterplan opgesteld. Vanaf december 2016 tot en met mei 2017 hielden partijen de vinger aan de pols en steeg de dienstverlening naar een aanvaardbaar niveau. In juni 2017 is het niveau van de dienstverlening echter opnieuw onder de minimumeisen op het gebied van stiptheid, omrijtijd en registratie GPS gezakt.

Gemeente Stichtse Vecht in een raadsbrief aan haar gemeenteraadsleden: 'De gang van zaken heeft het vertrouwen van de provincie en van gemeenten Stichtse Vecht en Utrecht, dat DVG de overeenkomst naar behoren kan uitvoeren, ernstig geschaad. Mede om die reden is DVG opnieuw ingebreke gesteld. DVG heeft met deze ingebrekestelling een termijn van 3 dagen gekregen om op het gebied van in ieder geval stiptheid, omrijdtijd en registratie GPS te voldoen aan de minimumeisen.'

Ondanks het feit dat contractueel al de mogelijkheid bestaat om de overeenkomst, zonder rechterlijke tussenkomst, te ontbinden, is gekozen dit niet te doen om de continuiteit van het vervoer voor de gebruikers van de Regiotaxi te waarborgen.