Drie Kockengense brandweermannen koninklijk onderscheiden

vrijdag 07 juli 2017 19.07 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 08 juli 2017 00.49 uur | auteur: Ria Poot

Brandweermannen Hans van der Paauw, Arie Weiland en Cor Weiland, allen woonachtig in Kockengen, ontvingen vrijdag 7 juli een Koninklijke onderscheiding voor hun jarenlange verdiensten voor de brandweer in Kockengen. De koninklijke onderscheidingen behorend bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau werden uitgereikt door burgemeester Marc Witteman

De drie brandweermannen hebben met gevaar voor eigen leven daadwerkelijk langdurig deelgenomen aan het bestrijden van rampen en branden en een belangrijke bijdrage geleverd aan de brandveiligheid van Kockengen en haar inwoners en omgeving.

Achtergrondinformatie gedecoreerden

J.H. (Hans) van der Paauw
Van 1990 tot en met 2016 was Hans van der Paauw als vrijwilliger actief bij de vrijwillige brandweer Kockengen in de functie van hoofdbrandwacht. Als manschap en chauffeur maakte hij vele uitrukken mee. Hij komt uit een echte brandweerfamilie.

Voorts was hij betrokken bij de nieuwbouw van de brandweerkazerne in Kockengen. Bouwvergaderingen werden door hem op professiponele manier geleid.

A.G. (Arie) Weiland
Van 1986 tot en met 2016 heeft Arie Weiland zich als vrijwilliger van de brandweer Kockengen ingezet in de functie van brandmeester. Daarnaast was hij chauffeur. In de rol van bevelvoerder was hij betrokken bij vele uitrukken.

Op technisch gebied heeft de brandweer veel aan hem gehad. Vele avonden heeft hij aan voertuigen gesleuteld.  Ook was hij zeer betrokken op het gebied van opleiden en oefenen. Nog steeds organiseert hij voor de provincie Utrecht vaardigheidsproeven bij het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité.

C. (Cor) Weiland
Van 1984 tot en met 2016 was Cor Weiland actief als brandweervrijwilliger bij de brandweerpost Kockengen in de functie van hoofdbrandwacht. Als voertuigbediener heeft ook hij vele uitrukken meegemaakt.

Door zijn technisch inzicht kon de brandweerpost Kockengen over goede en betrouwbare voertuigen beschikken. Bij verbouwingen stond Cor altijd klaar. Wat zijn ogen zagen, konden zijn handen maken. Ook Cor heeft zich ingezet voor het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité.

Op de groepsfoto vlnr:
Burgemeester Marc Witteman, Cor Weiland, Arie Weiland en Hans van der Paauw

Foto's met dank aan Edel van Slooten (gemeente Stichtse Vecht) en Gijs Klijnveld.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES