Historisch festival Vreeland 19 & 20 augustus 2017

maandag 10 juli 2017 10.35 uur | laatst gewijzigd: maandag 10 juli 2017 11.34 uur | auteur: PB Historisch Festival Vreeland
  • Foto: Jan Van Dam
  • Foto: Jan Van Dam
  • Foto: Jan Van Dam

Nog ruim 6 weken en dan barst het 13e historisch festival Vreeland weer los. Wat in de begin jaren '90 kleinschalig en bescheiden begon, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een volwassen festival met landelijke bekendheid. Meer dat 1200 oldtimer voertuigen van allerlei komaf worden op het 5 hectare grote weiland tentoongesteld. Iedere editie van het historisch festival Vreeland heeft een thema, dit jaar is het thema; Rock 'n Roll.

 Het is 16 augustus a.s. precies 40 jaar geleden dat the King of Rock, Elvis Presley in Memphis overleed. Mede hierdoor heeft de organisatie voor dit thema gekozen. Er zullen dus vele Rock 'n Roll bandjes en dansgroepen optreden en u terug brengen naar de tijd van patticoats en vetkuiven. Op zaterdagmorgen 19 augustus wordt het festival op gepaste wijze geopend door Riem de Wolff, bekend van het duo The Bleu Daimonds. Riem zingt dan enkele bekende Elvis-nummers en natuurlijk ook nummers uit hun eigen repertoire. Tevens is er op zaterdag de jongvee keuring, boeren uit de wijde omgeving showen hier hun jongvee aan de deskundige jury.  Zaterdagmiddag is er de inmiddels bekende toertocht met oude landbouw tractoren door de omgeving, dit jaar rijden we langs de Vecht in zuidelijke richting. Op zondagmiddag komt de boeren Rockband Mooi Wark een spetterend optreden verzorgen. Zondagmiddag is er tevens een demonstratie schapendrijven met border collies.

Op beiden dagen zijn er volop demonstratie van ca. 50 oude ambachten, een onderdelenmarkt, streekproductenmarkt, mini kermis voor de kleintjes, live muziek, enz.

De inschrijving loopt nog tot 15 augustus a.s. Dat kan op onze website; www.historie-herleeft.nl

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES