Sportverslaggever Arno van den Heuvel overleden

zaterdag 14 maart 2015 13.40 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 14 maart 2015 13.51 uur | auteur: Arjan Kroon hoofdredacteur RTV Stichtse Vecht

Vrijdagavond 13 maart is Arno van den Heuvel op 74 jarige leeftijd aan de gevolgen van zijn ziekte overleden. Arno was al enige tijd ziek en wist dat er geen mogelijkheid meer was op genezing. Zijn overlijden kwam echter toch nog zeer onverwacht. Als eindredacteur van het programma ‘Sport op zaterdag’ van RTV Stichtse Vecht vormde Arno al jaren de bekende stem voor vele sportliefhebbers uit Stichtse Vecht.

In 2006 is Arno van den Heuvel begonnen bij de lokale omroep Polderland als verslaggever bij het radioprogramma ‘Polderland sportief’. Binnen dat programma behoorde Arno al snel tot de vertrouwde stem op de zaterdagmiddag. Met zijn achtergrond als teamleider bij het 1e elftal van FC Utrecht had Arno – buiten zijn geweldige netwerk binnen de voetbalwereld- een goede kennis over alles wat met sport en in het bijzonder voetbal te maken had.

Bij RTV Stichtse Vecht heeft Arno van den Heuvel zijn sportprogramma op de radio doorgezet. Daarnaast nam hij het initiatief om een nabeschouwing op het sportweekend voor televisie te gaan maken. Elke maandag wist Arno smaakmakende gasten naar het televisieprogramma ‘Sportcafé’ te krijgen. Arno stond open voor de veranderingen binnen de media. Ondanks, zoals hij zelf vaak aangaf, die verandering vaak wel moeilijk te vinden.

Typerend voor Arno is de uitspraak die een medewerker van RTV Stichtse vecht mij vanochtend deed: ‘Arno is een charismatische man, een man waar je nooit boos op kon worden ongeacht wat hij zei’ Stichtse Vecht is een bevlogen sportman armer geworden. Een doorzetter in waar hij in geloofde. Ook als het ging om nieuwe media vormen. RTV Stichtse Vecht verliest een zeer waardevolle vrijwilliger.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES