Bruidspaar Schreutelkamp-van den Heiligenberg uit Maarssenbroek 60 jaar getrouwd

maandag 17 juli 2017 13.19 uur | laatst gewijzigd: maandag 17 juli 2017 15.42 uur | auteur: Ria Poot

Het bruidspaar Willem (86) en Jopie (83) Schreutelkamp-van den Heiligenberg vierde op maandag 17 juli hun diamanten huwelijk. Ze kregen op hun trouwdag bezoek van burgemeester Witteman, die hen namens de gemeente Stichtse Vecht kwam feliciteren.

In het leven van het bruidspaar speelde handballen een belangrijke rol. Beiden waren actief bij DSO (Door Samenwerking Overwinnen). Jopie van den Heiligenberg was vanaf de oprichting in 1953 lid van de club. Ze was de doelvrouw van het team. Willem Schreutelkamp kwam op het sportveld naar de handbal wedstrijden kijken en zoals meestal, kwam van het één het ander. De vonk sloeg over bij een toneel en dansavond. Jopie was betrokken bij  admistratieve werkzaamheden voor de club en Willem was meer dan 25 jaar voorzitter van de handbalclub. Ze zijn beiden tot ere-lid van de handbalvereniging benoemd.

Het bruidspaar heeft 1 zoon: Wil (57 jaar) en 2 kleinkinderen. Kleindochter Marsha (25 jaar) en kleinzoon Jari (21 jaar) Ze woonden 58 jaar in de Utrechtse Meloenstraat. Toen vooral voor mevrouw het traplopen lastig werd, zijn ze naar Maarssenbroek verhuisd, naar een mooie seniorenwoning. Ze wonen nu dicht bij hun zoon en kleinkinderen. Mevrouw Schreutelkamp begint wat moeilijker te lopen en heeft sinds kort een scoormobiel.

Willem Schreutelkamp begon zijn werkzame leven op zijn zeventiende. Hij werd magazijnbediende bij de Koninklijke machinefabriek Pannevis. Hij werd metaaldraaier, daarna kotteraar en werkte zich uiteidelijk op tot  leidinggevende van de machinale afdeling. Hij was ook een vakbondsman en trad op als contactpersoon van FNV.  Vanwege 43 jaar trouwe dienst bij Machinefabriek Pannevis werd meneer Schreutelkamp geridderd in orde van Oranje Nassau.

Jopie van den Heiligenberg begon op haar vertiende als winkelbediende bij V&D. Daarna werd ze verkoopster bij schoenenwinkel Kouwenhoven. Na de geboorte van zoon Wil is ze de eerste zeven jaar thuis gebleven om voor het huishouden te zorgen. Daarna is ze weer gaan werken; bij drogisteijketen Kruidvat.

In de beginjaren  van hun huwelijk ging de familie Schreutelkamp altijd kamperen in Nederland en Luxemburg.  Later gingen ze (ongeveer 20 jaar) aan de Spaanse Costa Brava kamperen. Spanje werd het favoriete vakantieland van het gezin. In de wintermaanden gingen ze regelmatig naar de wintersport in Oostenrijk om te langlaufen. Toen het bruidspaar wat ouder werd gingen ze weer in Nederland kamperen. Met de Senioren Kampeer Club (SKC).

Zondag 16 juli 2017 was er een receptie bij zoon Wil in de tuin. 's Avonds zijn ze met de familie uit eten geweest bij Belle van Zuilen.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES