Bruidspaar Van der Neut-Doornebal uit Kockengen 65 jaar getrouwd

maandag 17 juli 2017 14.05 uur | laatst gewijzigd: maandag 17 juli 2017 19.24 uur | auteur: Ria Poot

Het echtpaar Maarten en Mijntje van der Neut-Doornebal (beiden 91 jaar) vierden op zondag 16 juli in Kockengen hun 65 jarig huwelijksjubileum. Maandag 17 juli kwam burgemeester Witteman het bruidspaar namens de gemeente Stichtse Vecht feliciteren met een boeket bloemen.

Mijntje Doornebal woonde vroeger tegenover Maarten van der Neut, in de boerderij in Spengen. Mijntje was de vriendin van de zus van Maarten. En hij was weer vrienden met haar broers. Het echtpaar mag zich nog steeds in een goede gezondheid verheugen. Mevrouw van der Neut doet het wat rustiger aan in verband met hartproblemen. Maarten en Mijntje hebben  4 kinderen: 2 jongens en 2 meisjes, 11 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen.

Meneer van der Neut werkte vroeger op de boerderij, later werd hij vertegenwoordiger veevoerder bij coöperatie Maarssen. Toen bleek dat hij meer in z’n mars had. Hij ging cursussen volgen en werd voorlichter veevoerders. Aan het eind van zijn werkzame leven was hij voedingsspecialist veevoerder in Barneveld.

Mevrouw van der Neut had haar handen vol aan de kinderen en daarnaast was ze 25 jaar mantelzorger voor haar gehandicapte buurvrouw. De buurbrouw had suikerziekte en mevrouw van der Neut gaf haar zelf injecties.
Het bruidspaar woonde behalve in Stichtse Vecht ook in Spengen.

Van der Neut ging met 60 jaar al in de VUT. Hij tuinierde graag en heeft jarenlang de tuin verzorgd bij woon-zorgcentrum Overdorpin Kockenen. Nu verzorgt hij de bloemetjes op de gesloten afdeling van Overdorp. Hij rijdt nog altijd auto.
Zijn vrouw mag graag breien en naaiwerk doen. Verder kijken ze beiden graag naar natuurfilms. Ze genieten bvan alles wat op hun pad komt.

Vakantie vieren deden ze met de kinderen in Doornspijt. Later maakten ze veel busreizen naar Duitsland, Oostenrijk en Kroatië.

Op 8 juli heeft het bruidspaar met de familie en bekenden in  verenigingsgebouw Irene hun bruiloft gevierd..

foto's met dank aan Alie Boele

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES