Lammetjesdag Streekmuseum Vredegoed trekt recordaantal bezoekers

zondag 29 maart 2015 13.19 uur | laatst gewijzigd: zondag 29 maart 2015 18.16 uur | auteur: Ria Poot

Ondanks of misschien zelfs wel dankzij het druilerige weer trok de lammetjesdag, traditioneel de start van het nieuwe seizoen op Vredegoed, meer dan 500 bezoekers

Dit jaar bestaat Streekmuseum Vredegoed 5 jaar. Vredegoed hanteert een unieke combinatie van boerderij, museum en expositieruimte. Traditioneel start het seizoen eind maart met de lammetjesdag. 'Het is altijd mooi weer op lammetjedag, alleen niet vandaag', merkt voorzitter Hans Schuman in zijn openingswoord op. Het druilweer bleek geen negatieve invloed te hebben op de publieke belangstelling, want het was zaterdag 28 maart met meer dan 500 bezoekers drukker dan ooit.

In de stallen van boer Bert van der Tol waren natuurlijk al die schattige lammetjes te bewonderen. De allerkleinsten zijn slechts 2 tot 5 dagen oud. Ze lagen onder een warmte lamp, zagen er nog wat scharminkelig uit en dronken gulzig van alle flesjes die de kraamvisite hen voorhield.

Binnen en buiten waren er kraampjes met landelijke produkten, opgeknapt gereedschap, allerlei spullen van schapenwol en een spinster die over haar hobby vertelde. Voor wie altijd al zo'n ouderwets harmonium heeft willen hebben; er stond er eentje te koop voor de hoogste bieder.

Een groot compliment aan de vrijwilligers die deze lammetjesdag, soms kleumend van de kou, mogelijk hebben gemaakt is op zijn plaats. Voor de vrijwilligers die de hele dag in de keuken stonden om alle bezoekers van koffie, thee en fris te voorzien en alle vaat met de hand afwasten in het algemeen en de vrijwilliger die over de hele dag genomen 500 pannenkoeken bakte in het bijzonder: chapeau!

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES