Voetbal verbroedert op Maarssenbroekse voetbalvelden

maandag 06 april 2015 13.02 uur | laatst gewijzigd: maandag 06 april 2015 14.53 uur | auteur: Robbert Oelp

Dit Paasweekend werd op de voetbalvelden van OSM'75 de 29e editie van het Thamesview Football tournament gespeeld. Een uitwisselingsprogramma tussen OSM'75 en de Thamesview Football Club uit Gillingham. Dit keer werd het weekend georganiseerd in Nederland. Voetbal en verbroedering waren de grootste winnaars van het weekend.

Het jaarlijks terugkerende toernooi is meer dan een voetbaltoernooi op 1e Paasdag alleen. Op Goede Vrijdag 3 april werden de Engelse gasten in de vroege avond hartelijk ontvangen en getrakteerd op een smaakvolle BBQ. Dat voetbal in het weekend centraal staat, stond vanaf moment één bovenaan. 

Op de zaterdag stond een gezellig dagje uit centraal. Met Poldersporten in de Kwakel werd samen gespeeld en geravot en ontstonden vriendschappen.

Op de zondag het prestigieuze toernooi. Als extra gasten waren de clubs SV Kampong en BFC uitgenodigd. De eerste club ging in alle drie de poules met de beker naar huis. De 'wisselbeker' in de sportieve strijd tussen Nederland vs Engeland ging met twee van de drie gewonnen wedstrijden wederom naar de Maarssenbroekse voetbalvereniging. De avond werd afgesloten met een groot feest waarbij de wisselbeker werd uitgereikt. De organisatie blikt met grote tevredenheid terug; voetbal verbroederde op de Maarssenbroekse velden. Volgend jaar staat de 30e editie op het programma. Deze zal worden georganiseerd op de homeground van Thamesview Footbal Club in Gillingham. 

Foto's gemaakt door:  Ed Engbersen - Rob McCormick - Erwin Wildschut

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES