Update - Ongeval Straatweg Breukelen

woensdag 09 augustus 2017 10.13 uur | laatst gewijzigd: donderdag 10 augustus 2017 19.04 uur | auteur: Robbert Oelp

Dinsdagavond vond er een éénzijdig ongeval plaats op de Straatweg in Breukelen. De bestuurder komende vanuit Loenen aan de Vecht reed in de richting van Breukelen en raakte in de slip waarop het voertuig begon te tollen. Politie Stichtse Vecht: 'Hierdoor raakte hij diverse paaltjes en kwam hij vervolgens op de verkeerde weghelft tot stilstand. Geen van de inzittenden had letsel. Het voertuig is weggesleept en de bestuurder regelt de schade aan het straatmeubilair met de gemeente.' (Foto politie Stichtse Vecht).

Omstanders meldden dat er met hoge snelheid door de Straatweg werd gereden. Volgens dezelfde omstanders is dat op de Breukelse Straatweg dagelijkse kost. Bewoners hebben al eerder om maatregelen gevraagd in de vorm van de komst van een rotonde of flitspalen. Die maatregelen gaan er niet komen.

De gemeente Stichtse Vecht laat in een reactie weten: 'Wij kunnen bevestigen dat er vaak te hard gereden wordt, ook in dit specifieke geval. Wij hebben dan ook eerder al diverse maatregelen genomen. Zo is er een drempel, markering en extra nieuwe bebording geplaatst. Ook worden er periodiek mobiele snelheidsdisplays geplaatst (zogenaamde smileys). We blijven in gesprek met de omgeving om te kijken naar mogelijke verbeteringen, maar in eerste instantie ligt de verantwoordelijkheid bij de automobilist die te hard rijdt.'

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES