Meer vliegbewegingen boven regio ter discussie

maandag 28 augustus 2017 16.05 uur | laatst gewijzigd: maandag 28 augustus 2017 17.05 uur | auteur: Robbert Oelp

De gemeenten in het Groene Hart gaeven op maandag 28 augustus om 16.00 uur in Nieuwkoop het startsein voor de campagne ‘Geef stilte een stem’. Zij maken zich zorgen over de plannen voor verdere groei van Schiphol. VNO-NCW heeft het zelfs over een groei naar 800.000 vluchten! Dit zal leiden tot nog meer geluidsoverlast en milieuvervuiling in het Groene Hart en andere gemeenten met veel vliegverkeer.

www.ikstemvoorstilte.nl
Voordat de politiek een besluit neemt over verdere groei, willen de gemeenten aandacht vragen voor dit toekomstige probleem. De campagne biedt met www.ikstemvoorstilte.nl een platform waar inwoners, ondernemers, recreanten en natuurliefhebbers hun stem kunnen laten horen over dit onderwerp. De campagne wordt niet gevoerd tégen Schiphol maar vóór een zorgvuldige belangenafweging bij de besluitvorming over verdere sterke groei van Schiphol.

Brief aan staatssecretaris
In aanvulling op deze campagne hebben de gemeenten gezamenlijk een brief gestuurd aan staatssecretaris Dijksma. Een afschrift is verzonden aan informateur Zalm. In deze brief pleiten de gemeenten voor een zorgvuldige belangenafweging bij het vaststellen van het kader voor de ontwikkeling van Schiphol, het reguleren van vliegroutes en een oplossing voor de problematiek op de lange termijn.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES