Regionieuws: Alles over bevallen in het Diakonessenhuis

dinsdag 29 augustus 2017 19.19 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 29 augustus 2017 20.21 uur | auteur: Robbert Oelp

Op zaterdag 9 september zijn aanstaande ouders van harte welkom in het Diakonessenhuis in Utrecht. Van 10.00 tot 14.00 uur komen zij alles te weten over bevallen in het Diakonessenhuis. Zij kunnen een kijkje nemen in de kraamsuites van het Diakonessenhuis en het Geboortehuis Utrecht. De rondleidingen hiervoor zijn doorlopend en starten op een leuke en informatieve geboortemarkt. Hier geven verloskundigen, verpleegkundigen en kraamverzorgenden informatie over bevallen, borstvoeding en kraamzorg. Aanmelden voor de markt en de rondleiding is niet nodig.

Over de geboortemarkt
Het Diakonessenhuis en het Geboortehuis Utrecht vinden het belangrijk om aanstaande ouders goed voor te bereiden op hun bevalling en kraamperiode. Daarom organiseren zij onder andere vier keer per jaar een geboortemarkt. Aanstaande ouders kunnen een kijkje nemen in de kraamsuites van het Diakonessenhuis en het Geboortehuis Utrecht. Naast de doorlopende rondleidingen wordt om 11.30 en 12.30 uur de rondleiding in het Engels gegeven. Voor en na de rondleiding kunnen bezoekers eventuele vragen stellen aan de verloskundigen bij de kraampjes van het Diakonessenhuis en het Geboortehuis Utrecht. Ondernemers uit de regio Utrecht presenteren en verkopen baby- en zwangerschapsproducten. Speciaal voor broertjes en zusjes zijn er leuke kinderactiviteiten.

Alle expertise rond bevallen in huis
Van zorg rond zwangerschap en bevalling tot advies over borstvoeding; het Diakonessenhuis biedt de beste zorg dichtbij. En werkt hierbij nauw samen met verloskundigen in de regio. Op de locatie Utrecht herbergt het Diakonessenhuis één van de grootste bevallingscentra van Nederland. Zwangere vrouwen bevallen onder deskundige begeleiding van een gynaecoloog of verloskundige in één van de 18 gezinsvriendelijke kraamsuites. Ook het Geboortehuis Utrecht is in het Diakonessenhuis gevestigd. Hier bevallen vrouwen in een huiselijke sfeer onder begeleiding van hun eigen verloskundige. Met ziekenhuiszorg en pijnbestrijding binnen handbereik wanneer dat nodig is. Zie ook www.diakonessenhuis.nl/allesoverbevallen en www.geboortehuisutrecht.nl

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES