RTV Stichtse Vecht

Eigen bijdrage: Gaat u een vluchteling helpen een nieuw leven op te bouwen?

Wanneer statushouders een woning toegewezen krijgen in Stichtse Vecht, begint voor hen een periode waarin een nieuw bestaan in Nederland kan worden opgebouwd. Hiervoor is goede begeleiding nodig: men moet wegwijs gemaakt worden in onze samenleving, de Nederlandse taal leren, nieuwe mensen leren kennen en voor zichzelf een plek creëren waar men zich uiteindelijk thuis gaat voelen. Een groep toegewijde vrijwilligers van Welzijn Stichtse Vecht helpt in dit proces. Het doel is de statushouders aan de hand te nemen en hen stapje voor stapje zoveel mogelijk zelfredzaam te maken.

Op dit moment zoeken wij enthousiaste nieuwe vrijwilligers die ons team komen versterken. Wij zoeken op dit moment maatschappelijk begeleiders en administratieve ondersteuning. Het werk is flexibel in te delen en uitstekend te combineren met werk of studie. Het werk vindt zowel bij ons op kantoor als bij de mensen thuis plaats. Als sterk team werken we veel samen en helpen we elkaar waar nodig. 

Waarom is dit vrijwilligerswerk zo bijzonder?

* Het is mensenwerk: statushouders hebben uiteenlopende achtergronden, leeftijden, culturen en
  afkomst. Elk met een eigen verhaal.
* Het is uitdagend werk: het is dagelijks afwisselend en variërend. De statushouders hebben ieder voor
   zich heel uiteenlopende vragen en behoeften.
* Het is dankbaar werk: door de inzet van onze vrijwilligers krijgen de statushouders de kans om een
  nieuw leven op te bouwen in Nederland en mee te gaan doen in onze samenleving.
* Voor de vrijwilliger geldt dat het contact wederzijds is en het levert nieuwe ervaringen en kennis op van
  mensen uit een andere cultuur.

Bent u geïnteresseerd in andere  culturen en weet u van aanpakken? Uiteraard vertellen wij u graag veel meer over het werk dat we doen. Neem voor meer informatie contact op met Wilhelmien Giessen (voor regio Loenen, Breukelen) w.giessen@welzijnsv.nl of Josquin Wolfkamp (voor regio Maarssen) j.wolfkamp@welzijnsv.nl. Telefonisch is Welzijn Stichtse Vecht bereikbaar op 0346-290710.