RTV Stichtse Vecht

Gratis zwembadabonnement voor kinderen voedselbank

Alle kinderen uit gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank ontvangen een zwembadabonnement. Deze gift is een gevolg van de vorig jaar gehouden ‘Kindergemeenteraad’ en wordt betaald door de Stichting Madurodam Steunfonds.

Op 11 december 2014 vond een bijzondere raadsvergadering plaats: een kindergemeenteraad. Het plan van basisschool het Podium uit Loenen aan de Vecht is tot winnaar gekozen. Het winnende plan betrof het inrichten van het veldje aan het Doude van Troostwijkplein in Loenen aan de Vecht, met speeltoestellen. Daarnaast was er een extra budget van € 2.500,-- beschikbaar gesteld door het Madurodam Steunfonds. De gemeente heeft drie goede doelen voorgedragen bij de Stichting Madurodam Steunfonds en de kinderen van het Podium mochten daar een keuze uit maken.

Deze week heeft de Stichting Madurodam Steunfonds het gekozen goede doel goedgekeurd. Het wordt ingezet om kinderen uit gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank Stichtse Vecht een zwembadabonnement te geven. Dankzij een extra korting van de zwembaden, kunnen ook daadwerkelijk alle kinderen uit deze doelgroep de badenkaart ontvangen. De vrijwilligers van de Voedselbank zijn ontzettend blij voor ‘hun’ kinderen dat deze samenwerking tot dit prachtige resultaat heeft geleid!

De managers van Safari (Patrick Vergeer) en van het Kikkerfort (Antoni Fokker) zullen de abonnementen morgen overhandigen aan wethouder Jaap Verkroost, raadslid Gerry Rijsterborgh en aan de klas. Wethouder, raadslid en klas zullen de abonnementen vervolgens overhandigen aan de dames van de Voedselbank (Marian de Winter en Jacqueline Stoop).