RTV Stichtse Vecht

Wethouder reageert naar aanleiding van de berichtgeving in de media van hedenochtend.

Afgelopen dinsdag heeft de commissie Fysiek besloten om het dossier “Hondenkennel in Loenen “niet in behandeling te nemen. Gevolg is dat ook de commissie besloot de insprekers niet in de gelegenheid te stellen om in te spreken. Het is dus feitelijk onjuist dat de inwoners hebben ingesproken zoals vermeld in het artikel. Aansluitend is de vergadering gesloten. Ik begrijp dat dit emoties oproept bij de inwoners die zich speciaal voor deze vergadering hebben voorbereid en naar Breukelen zijn gekomen.

Na afloop van de commissie kwam een van de inwoners naar me toe, die graag had willen inspreken tijdens de commissie vergadering. De wijze waarop ik benaderd werd, voelde voor mij op dat moment als bedreigend. Dit had op dat moment nogal wat impact op mij.  Vervolgens werd ik ook nog op een dwingende wijze door twee andere inwoners benaderd. Dit alles bij elkaar was op dat moment teveel. Ik ben me ervan bewust dat ik 7 dagen per week 24 uur per dag wethouder ben, maar ook ik ben een mens met emoties en  grenzen.

Ik wil graag aangeven dat ik inwoners altijd correct behandel op basis van wederzijds respect. In dit geval benadruk ik dat ik mijn oren niet heb afgesloten of lalala geroepen heb, zoals geschetst is in het artikel. Naar de twee betreffende inwoners heb ik aangeven dat ik geen informatie meer kon opnemen en ben vervolgens vertrokken. Ik benadruk dat ik altijd op basis van wederzijds respect met elkaar in gesprek wil.